Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

sobota, 31. december 2011

2.dekanat Kozoroga, 01.1. - 11.1., pripada 3 Diskov

Trojka Diskov - DELO


Element - Zemlja
Pozicija na Drevesu življenja: Binah - 3. sefirot
Astrološke značilnosti: Mars v Kozorogu

Vpliv Binah v sferi Zemlje pogojuje materialno ustanovitev ideje Univerzuma, določitev njegove bazične oblike. Vladar Mars se tu nahaja v Kozorogu, v katerem je tudi eksaltiran. Njegova moč je konstruktivna; on je gradbenik, inženir. Karta prikazuje piramido v tlorisu. Bazo oblikujejo tri kolesa, ki predstavljajo tri alkemijske prvine, Živo, Žveplo in Sol; tudi Satva, Radžas in Tamas v hinduizmu; ali Alef, Mem in Šin - Zrak, Ogenj in Vodo - i.e. Tri Materne Črke hebrejskega alfabeta.
Piramida stoji v Velikem Morju Binah, v Noči Časa; toda morje je strjeno; zato so barve v ozadju pisane; hladno in prozorno temno siva z indigo ter zelenimi vzorci. Stranice piramide imajo močan rdeč odtenek, kar kaže na vpliv Marsa.





 POMEN:
(+): Težko delo, kot osnova bodočega uspeha. Zaključek dela. Nadaljevanje ljubezenske veze, ki je v preteklosti ostala nedokončana. Poslovni projekti. Potreba po timskem delu ali sodelovanju z drugimi osebami. Disciplina. Gradbena podjetja-projekti. Nepremičnine. Delovna, konstruktivna sila, gradnja, zidanje, ustvarjanje. Uresničenje in povečanje materialnih stvari. Dobitek v trgovinskih transakcijah. Lestvica – mesto - položaj. Povečanje. Vpliv. Hitrost v poslu. Začetek stvari, ki se bo kasneje izgradila. Partnerstvo ali podobna veza, kjer je denar pomemben dejavnik. Včasih želja po nemogočem. Ostroumnost v materialnih stvareh. Karta materialne produkcije. Ne dovoljuje nikakršnih človeških slabostih, ker so stvari dobro narejene le na ta način.
 (-): Izčrpanost. Utrujenost.Sebičnost. Ozkost in predsodki.
 ASTRO: Natančna, logična in hladna akcija. Obvladovanje, koncentracija, vztrajnost.
Bolj defenzivni kot agresivni refleksi. Obljube nanj ne vplivajo. Vztrajnost, dolgoročni cilji.
Naj vam pogled (za) nazaj da polnost in trdnost za naprej v prihajajočem letu.

petek, 30. december 2011

LIBER CXI vel ALEF: O Volji Otrok


40
An
DE VOLUNTATE IUVENUM

( O Volji Otrok )

DALEČ, o Sin moj, sem skrenil z jasne Poti Besed, ki zadevajo Otroke, a bilo je najpotrebneje, da dojameš Meje resnične Svobode. To ni Volja nobenega Človeka, tista, ki bi se končala z njegovim Propadom in s Propadom njegovih Tovarišev; Svoboda; ki pelje v Suženjstvo pravtako ni nikakršna Svoboda. Lahko predpostaviš, da je vseskozi bistveni Del Volje kateregakoli Otroka zrasti v zdravega Moškega ali Žensko, pri čemer ga morajo njegovi Skrbniki odvrniti od tega, da ne bi v Nevednosti deloval zoper to Voljo; to storijo tako, da odstranijo Vzrok Zmote, ki je, kot sem rekel, ravno Nevednost. Pravtako lahko predpostavljaš, da je Del Otrokove Volje usposobiti sleherno Funkcijo svojega Uma, in na Skrbnikih je, da premagajo Inercijo, ki onemogoča njegov Razvoj. Pri tem je potrebno veliko Previdnosti, bolje je vzbuditi in zadovoljiti katerokoli naravno Radovednost, kot pa vsiljevati Otroku predpisane najočitneje najpotrebnejše Naloge (prevod L.D.).

Liber א vel CXI

Iz Mitreja

Brezbrižnost

Dandanes je dostikrat potrebno biti brezbrižen, kot je električni tok do smisla sporočila, ki se prenaša z njegovim posredovanjem. (prirejeno iz Osem lekcij o jogi A.C.)

ponedeljek, 26. december 2011

petek, 23. december 2011

Včeraj sva prebrala Liber A'ASH Vel Capricorni Pneumatici iz Svetih Knjig Teleme (kateri se lahko prebere na tem linku, za ostalo glej včerajšni blog ;)), za Praznovanje zimskega solsticija. Poleg tega Libra, kateri se nama je zdel primeren za ta Praznik, se mi je zdela zanimiva tudi razlaga tega Libra iz Sinopsisa istoimenske knjige od Hymenæus Alpha 777, Caliph, X.st.  O.T.O., Maj. Grady Louis McMurtry, katero podajam spodaj.



LIBER CCCLXX 
Liber A'ASH Vel Capricorni Pneumatici
Sub Figurâ CCCLXX 


Vsebuje pravo skrivnost vse praktične magike. Knjiga Stvarjenja ali Kozla Duha 
Analiza narave kreativne magijske sile v človeku in razlaga 
njenega obujenja, njene rabe, z naznako splošnih in posebnih 
zadev, ki se z njo lahko pridobijo.
Razlaga te Knjige bo podana članom Ranga Dominus Liminis ob aplikaciji, vsakemu Adeptu s strani njegovega učitelja.

Nastale pa so še te fotografije od katerih sta 2 skice ispirirana od branja.



četrtek, 22. december 2011

Darilo za praznike

Ker se za praznike ponavadi obdarimo, sem vam pripravil eno darilo. Pravzaprav sem samo posrednik. Matjaž Ž. je bil toliko vredu (beri nesebičen ;)), da je dal na splet elektronsko verzijo prevoda Book of Thoth ali v prevodu Knjige Tahutija.  Najdete jo tukaj: http://www.telema.si/Tahutijeva%20Knjiga_Aleister%20Crowley.pdf
Hvala Matjaž :). 
Velja pa še opozorit na eno dejstvo, katerega se danes v dobi interneta, ko se lahko dobi praktično vse, prevečkrat pozablja. Vsak resen študent se bo trudil, da ima vsaj "tiste najpomembnejše" knjige v trdi vezavi. Takšna knjiga (toraj tiskana) je močan talisman in je neprecenljive vrednosti za vsakega resnega iskalca na poti do spoznanja svojega "Boga" (beri samega sebe, ja, ti ki to bereš si resnično bog, škoda je samo, da je večini bolj všeč, da so sužnji) . Elektronske verzije so vredu, samo manjka jim tisti "naboj", katerega ima tiskana knjiga. Ali povedano drugače, vredne so svojega denarja, ker je čisto drugače, ko držimo "pravo" knjigo v roki, kot pa izprintano in skupaj sklanfano ;). Čeprav ne čisto prava primerjava, pa vendar, bo dala nek vpogled je ta, da je tudi razlika med "napihnjeno plastično seks punco" iz seks šopa in pa resnično "bejbo" in ne dvomim, kaj boste raje izbrali. Čudi me samo, da se pa pri knjigah tako težko odločamo za kupovanje pravih knjig in so nam bolj pri srcu "umetne".
Tako, da se sami odločite glede knjig, za plastično punco vem, da ne boste dali niti centa. No, vsaj večina ;).
Da pa bo "preizkušnja" še večja, je tukaj še link, do ostalih prevodov knjig danih na net s tem namenom, da lahko vsak pogleda in se seznani  s knjigami in se potem odloči, kaj bo kupil in ne s tem namenom, da pa bo sedaj, ko ima elektronsko verzijo, zadovoljno predel in se lažno varal (med tem, ko je srkal ta dan že tretjo kavo v gostilni), da je pa sedaj nekaj prihranil. Pravi "bibliofili" bodo pozdravili to odločitev in jo znali ceniti, ter jo nagradili s tem da bodo knjige, katere so jim všeč in so jo lahko tudi brezplačno pregledali, potem tudi kupili.

1.dekanat Kozoroga, 22.12. - 1.1., pripada 2 Diskov

Dvojka Diskov - SPREMEMBA

Element - Zemlja
Pozicija na Drevesu življenja:Hokmah - 2. sefirot
Astrološke značilnosti: Jupiter v Kozorogu
Število Dve, Hokmah, tu nadzira garnituro, ki pripada elementu Zemlje. Prikazuje tip Energije, ki ji je svojska, in to v najstanovitnejši obliki. V skladu z doktrino, da je Sprememba pogoj stabilnosti, se ta karta imenuje Sprememba.
Njena nebesna vladarja sta Jupiter in Kozorog; toda ta dva simbola se v ničemer ne skladata, tako da je v praktičnih zadevah Jupitrova dobra sreča zelo omejena. Njun vpliv na karto ni prevelik. Vendar, ker je Jupiter sam Kolo (ATU X), on še poudari to idejo. (Sc. sreče, slučaja, spremembe; op.p.)
Karta prikazuje dva Diska, enega vrh drugega; to sta podvojena kitajska simbola Jin-Jang, kakor v Hsiangu. Eno kolo se obrača v desno in drugo v levo stran. Tako predstavljata skladno medigro Štirih Elementov v nenehnem gibanju. Dejansko lahko to karto smatramo za podobo celotnega izpoljenega Univerzuma, oziraje se na njegovo dinamiko. Okrog njiju se ovija zelena Kača (glej Liber 65, pogl. III, v. 17-20). Njen rep je v njenih ustih. Oblikuje številko Osem, simbol neskončnosti in enačbo 0 = 2. (prevod J.T.)

Hokmah Zemlje: Sprememba, cikličnost. Obisk prijateljev, potovanje, tavanje.
Jupiter / Kozorog: Harmonija spremembe. Menjavanje dobička in izgube, šibkost in moč. Vse-spreminjajoče se dejavnosti, nezadovoljstvo s kakršnokoli fiksnostjo stanja stvari. Enkrat vznesenost, nato melanholičnost, marljivost, vendar še nezanesljivost. Odgovornost, zanesljivost v smislu zaupanja, vestnost; sreča preko previdnosti upravljanja in obvladovanja, vendar včasih nepreračunljiva nespametnost. Prijaznost, vendar tudi oklevanje in nedoslednost.
Hokmah + Jupiter: Srečna sprememba, neodvisnost, realizacija (razsvetljenje od perspektive), ideje, ki prinašajo srečo, impulz naproti novostim, intuitivnost in usmerjenost v prihodnost. (prevod iz Liber T, Sonja B.)

Zimski solsticij

Vsem želim prijetno praznovanje Zimskega solsticija. Danes ob 6.30 je Sonce vstopilo v znamenje Kozoroga, Luna je še v Škorpijonu, a ob 13.30 preide v Strelca. 
Slika katero prilagam, pa je nastala pred 2 dnevoma in ni, kot bi mogoče izgledalo, road to the sun, temveč cesta do službe ;)

ponedeljek, 19. december 2011

četrtek, 15. december 2011

Kontrast



Kaj jim le pripoveduje ?

Zanimiva slika, o kateri pa se ne ve, kdo in kdaj jo je naslikal. Če se še prav spomnim, saj sem že pred časom bral, da pozivajo določeni umetniški krogi, muzeji,..., če ima slučajno kdo kakšne podatke o njej, da jim naj javi. Mene pa zanima, kaj jim le pripoveduje, da ga vsa ta "razna bitja" tako zavzeto poslušajo :).

O dimniku, tako in drugače



Da ne bo pomote, to ni božiček, ampak jaz, ko sem pred kar nekaj leti, pomagal pri dokončanju zakrivanja strehe pri postavitvi tega dimnika na katerem sedim. In niti ne tako mimogrede, upam, da več ne "varate" otroke z njim (s Santa Clausom mislim, ne z menoj;)), ker so pač še tako čista in nevedna mala bitja, da je neodgovorno od tistih, ki to izkoriščajo in jim lažejo pod pretvezo, saj je pa to tako lepa zgodbica. Mogoče je za njih lepa in nedolžna zgodbica, ker se še niso vprašali, "kako to, da je Santa, Satan, samo obrnjeno črkovan. In njim je namenjena spodnja slika/vic, da bodo videli, da pa eni otroci, če se jim ne vsiljuje splošno mnenje in se jih pusti, da razmišljajo po svoji logiki, lahko vedo več, kot pa oni sami ;).  


sreda, 14. december 2011

Merkur začel danes direktno pot

Merkur je v Strelcu in danes je spet na svoji direktni poti. 

Končno, sončno ;)


Ah, kako je čisto drugače, ko te zjutraj sonce "pričaka".

Hail to thee, Hawk of the Sun,
the glorious one!



ponedeljek, 12. december 2011

3.dekanat Strelca od 12.12. do 22.12. pripada 10 Palic

Desetka Palic - ZATIRANJE


Element - Ogenj
Pozicija na Drevesu življenja: Malkut - 10. sefirot
Astrološke karakteristike: Saturn v Strelcu

Število Deset je Malkut, ki je privesek ostalih devetih Sefir, a ni v neposredni komunikaciji z njimi. Prikazuje Silo, ki se je odlepila od svojega spiritualnega izvora. Postala je slepa Sila in s tem najagresivnejša oblika te posebne energije, brez spremljevalnih vplivov. Plameni v ozadju so podivjali. To je Ogenj v svojem najbolj uničujočem vidiku.
Na karto vpliva tudi Saturn v Strelcu. Tu gre za močno antipatijo. Strelec je spiritualen, hiter, lahkoten, spremenljiv in sijajen; Saturn pa materialen, počasen, težak, trdovraten in mrk.  
Osem Palic je še vedno prekrižanih, prikazujoč ogromno moč spolnjenih sil Ognja; a so izgubile svoje privilegije plemenitosti. Njihovi konci so bolj podobni krempljem; manjka jim avtoriteta in inteligenca prejšnjih kart; v ospredju sta dva ogromna Dordža z Dvojke Palic, povečana v kole.
Celotna slika sugerira zatiranje in preprečevanje. To je bedasta in trmasta krutost, od katere se ne da zbežati. To je Volja, ki ni dojela ničesar izven svoje gole nakane, njena "sla po rezultatu", in bo sama sebe požrla v požaru, ki ga je sama zanetila. (iz Tahutijeve Knjige prevod J.T.)




Malkut Ognja: Slepa sila ločena od svojih duhovnih virov. Gospodovalna sila in energijakrutost, zloba, maščevanje, krivica.
Saturn / Strelec: Kruta in neusmiljena moč uporabljena za materialne in sebične namene. Tiranija, zatiranje, represija. Lahko se pokažejo napake v stvareh, in je nasprotje preveč močno, da bi se uprlo, kar izhaja iz pretirane osebne sebičnost na začetku. Dvom, občutek preobremenjenosti ali ne bit kos nalogi. Sovražnost, leži, zloba, obrekovanje, zavist, prevara, trma, če je slabo postavljeno. Če je dobro postavljeno, močan čut za pravičnost in moralo, askeza, preudarnost, ustrežljivost, objektivnost, požrtvovalnost, in velikodušnost.
Malkuth + Saturn: Vztrajnost, potrpežljivost, trud, ampak le z malo koristi. Potreba po varčnosti. Materializem, posesivnost. Preobremenjenost vztrajnosti ovira napredek.


nedelja, 11. december 2011

sobota, 10. december 2011

Polna Luna in Lunin mrk



Danes, dan poln dogodkov, kar se tiče dogajanja na nebu in posredno tudi pri nas na zemlji. Polna Luna v Dvojčkih in Lunin mrk sta se odvijala tam malo po njenem vzhodu, okoli 15.30 ure. Uran je v Ovnu in je začel svojo direktno pot. Naša ekipa je bila (kot vedno;)) na vse to pripravljena in spodaj so slike (še sveže) iz terena ;).



torek, 6. december 2011

Jelšin grad









Nekaj več slik pa je objavljenih že na enem prejšem blogu in sicer na tem linku:
http://rakovpovratnik.blogspot.com/2011/01/jelsingrad.html 




ponedeljek, 5. december 2011

Pozdrav Soncu



Vel 
HELIOS


0. To so čaščenja, ki jih mora izvajati kandidat za A:.A:.




1. Obrnjen proti vzhodu naj pozdravi vzhajajoče sonce in da znamenje svoje stopnje. Glasno naj reče:
   Pozdrav Tebi, ki si RA v Tvojem vzhajanju, ravno Tebi, ki si RA v Tvoji moči, Tebi, ki potuješ preko neba v Tvoji barki, ko sonce vzhaja.Tahuti stoji v Svoji krasoti na premcu in Ra-Hoor ostaja pri Svojem krmilu.
     Pozdrav Tebi iz bivališč noči!






2. Prav tako naj obrnjen proti jugu opoldan pozdravi sonce in da znamenje svoje stopnje.
Glasno naj reče: Pozdrav Tebi, ki si AHATHOR v Tvojem zmagoslavju ravno Tebi, ki si AHATHOOR v Tvoji lepoti, Tebi ki potuješ preko neba v Tvoji barki, sredi sončne poti. Tahuti stoji v Svoji krasoti na premcu in Ra-Hoor ostaja pri Svojem krmilu. 
Pozdrav Tebi iz bivališč jutra!




3. Prav tako naj obrnjen proti zahodu pozdravi sonce in da znamenje svoje stopnje. Glasno naj reče:
    Pozdrav Tebi, ki si TUM v Tvojem zahajanju, ravno Tebi, ki si TUM v Tvoji radosti, Tebi, ki se voziš preko neba v Svoji barki, ko sonce zahaja. 
    Tahuti stoji v Svoji krasoti na premcu in Ra-Hoor ostaja pri Svojem krmilu.
    Pozdrav Tebi iz bivališč dneva!





4. Končno naj obrnjen proti severu opolnoči  pozdravi sonce in da znamenje svoje stopnje. Glasno naj reče:
    Pozdrav Tebi, ki si KEPHRA v Tvojem skrivanju, ravno Tebi, ki si KEPHRA v Tvojem molčanju, Tebi, ki se voziš preko neba v Tvoji barki ob polnočni uri sonca.
   Tahuti stoji v Svoji krasoti na premcu in Ra-Hoor ostaja pri Svojem krmilu.  Pozdrav Tebi iz bivališč večera!





5. In po vsakem od teh prizivov moraš dati Znamenje Tišine in nato izvajati čaščenje, ki te ga je naučil tvoj Superior. Potem se umiri v Sveti Meditaciji.
6. Bolje je tudi, če v tem čaščenju prevzameš Božansko obliko tistega, ki ga častiš, tako se boš združil z Njim v čaščenju Tega, kar je onkraj Njega.
7. Na ta način boš vedno usmerjen k Velikemu Delu, katerega si začel izvajati in boš ojačan v hotenju da dosežeš Kamen Modrosti, Summum Bonum, Resnično Modrost in Popolno Srečo.











sobota, 3. december 2011

69


Druga oblika simbola za moje astrološko znamenje Raka a, katero sem narisal še v prejšnjem tisočletju ;).


Kadilnik

made by me

petek, 2. december 2011

2.dekanat Strelca od 02.11. do 12.12. pripada 9 Palic

Devetka Palic - ČVRSTOST
Element - Ogenj
Pozicija na Drevesu življenja: Jesod - 9. sefirot
Astrološke karakteristike: Luna v Strelcu 

Ta karta pripada sferi Jesoda, Bazi; tu se energija spet uravnovesi. Devetka vedno pomeni poln razvoj Sile v odnosu do Sil iznad nje. S praktičnega in materialnega stališča Devetko lahko smatramo za najboljši iztržek dotičnega tipa.
Karti vlada Luna v Strelcu, tako da gre za dvojen lunin vpliv na Drevesu Življenja. Od tu aforizem "Sprememba je Stabilnost."
Palice so postale Puščice. Osem jih je v ozadju, spredaj pa je glavna puščica. Slednja ima Luno za špico in Sonce za gonilno silo zgoraj; kajti pot Strelca na Drevesu Življenja povezuje Sonce in Luno. Plamenov je deset, kajti Energija je usmerjena navzdol. (iz Tahutijeve Knjige prevod J.T.)

Jesod Ognja: Moč, krepkost, vitalnost, zdravje (ponovna pridobitev zdravja).Ogenj vitalne duše je močan, goreč in ustvarjalen. Uravnoteženost znotraj psihe, dinamična (tekoča) resolucija notranjega konflikta. Velik uspeh, ampak preko prepira. Zmaga, pred tem pa zaskrbljenost in strah.
Luna / Strelec: mobilnost, prilagodljivost, stabilnost skozi nenehne spremembe. Enormna in konstantna sila, katero nič ne omaja. Herkulska moč, ki je včasih uporabljena inteligentno.Radodarnost, zasliševanje, in radovednost; privlačnost glede zunanjega videza, trmoglavost, svojeglavost.
Jesod / Luna + Luna: (krepi vse Lunarne lastnosti.)
(prevod iz Liber T Sonja B.)


četrtek, 1. december 2011

Greater feast of A.C.

Na današnji dan, leta 1947, je v Hastingsu v Angliji v 72. letu starosti za bronhitisom in srčnim problemom umrl pesnik, magik in avtor številnih knjig Aleister Crowley. Mnogo časa se je mislilo, da so bile njegove zadnje besede " I am perplexed!", katere je izrekel prijateljici Friedi Harris. Vendar ona ni bila z njim v času ko je umrl. Zadnje besede, katere je izrekel medicinski sestri, katera je bila takrat z njim so bile: "Sometimes I hate myself".