Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

torek, 31. januar 2012

ponedeljek, 30. januar 2012

10 000

Ravno zdaj sem pogledal blog in videl, da je točno 10 000 obiskov. Sicer ne vem, kdo je 10 000 obiskovalec, pa tudi kakšne nagrade nimam predvidene ;), sem pa vesel, da je toliko obiskov, katerih pa sploh nisem pričakoval. 
No, naj bo ta slika sončnega zahoda darilo temu obiskovalcu. :)

nedelja, 29. januar 2012

sreda, 25. januar 2012

Novo pri nas doma :)


Slika je bila posneta na Rodosu v mestu Lindos, kjer je nad mestom to Atenino svetišče. Sliko sem malo "obdelal" in jo dal printat v velikosti 80x60 cm. Ker fotoaparat nekaj "nagaja", sem zgornjo sliko slikal s telefonom in je zato malo slabše kvalitete, vendar še dovolj dobra, da se lahko z njo malo "pohvalim" ;).

nedelja, 22. januar 2012

Še o rožiču :)

Tukaj je še nekaj podatkov o rožiču, katerega se kar nekako ne morem "otrest". Kot se vidi iz spodnjega zapisa ima precej tudi tistih pomembnih vitaminov, katerih je vedno premalo v naši prehrani. Je poceni in tudi to, da ne povzroča alergij, kaže na njegovo "kvaliteto".



13-01Rožiči so sa­dež, ki zra­ste na dre­ve­su rožičevcu (Ce­ra­to­nia si­li­qua). Do­mo­vini rožičevca sta Si­ri­ja in Mala Azi­ja, od tam pa se je raz­širil že v an­ti­ki po vsem Sre­do­zem­lju. Pri nas ra­stejo na ne­ka­te­rih ob­močjih slo­ven­ske­ga dela Is­tre. Naj­niž­ja zim­ska tem­pe­ra­tu­ra, ki jo pre­ne­se to dre­vo brez ško­de, je –4,5 sto­pinje Cel­zi­ja. Uvrščamo ga v družino rožičevk (Cae­sal­pi­na­ce­ae). Ra­ste v obliki grma ali dre­ve­sa in zra­ste do 15 metrov vi­so­ko. Iz čoka­te­ga deb­la se raz­raščajo veje na vse stra­ni in se­stav­lja­jo go­sto krošnjo, ki daje v vročem in sušnem oko­lju, kjer rast­li­na ra­ste, ve­li­ko sen­ce. Skor­ja dre­ve­sa je rja­vo rdečka­sta. Per­na­to de­lje­ni listi so par­ni in ima­jo 3 do 5 li­stičev, ki so zgo­raj svet­leče tem­no ze­le­ne bar­ve, spod­nja stran pa je si­nje ze­le­na, pozneje pa po­sta­ne rja­vo rdečka­sta. Pri­li­sti so drob­ni in od­pa­de­jo. Cve­to­vi so majh­ni, ze­len­ka­sti, ra­ste­jo v kla­sih na krat­kem pec­lju in poženejo na sta­rih ve­jah ali kar na deb­lu. Cve­ti sep­tem­bra in ok­to­bra, vzpo­red­no z zo­re­njem plo­dov.

Bo­ga­ti z vi­ta­mi­ni
Plo­do­vi so užitni slad­ki stro­ki, ki so spr­va ze­le­ne bar­ve, ko pa do­zo­ri­jo, so rja­vo vi­jo­ličaste bar­ve, dol­gi od 10 do 20 cm, širo­ki pa od 2 do 4 cm. Plod je zrel po enem letu, nato pa od­pa­de z dre­ve­sa. Pod trdo lu­pi­no so skri­ta drob­na, svet­leče rja­va se­me­na (v stro­ku jih 10 do 16). Stro­ki so slad­ke­ga oku­sa in vse­bu­je­jo ve­li­ko slad­kor­ja, ve­li­ko škro­ba, ne­kaj be­lja­ko­vin in maščob in čre­slo­vi­ne, bogati so s pro­vi­ta­mi­nom A, vi­ta­mi­ni sku­pi­ne B, vi­ta­mi­nom C in D. Rožičevi stro­ki pa vse­bu­je­jo tudi rud­nin­ske sno­vi, in si­cer ve­li­ko ka­li­ja in fos­for­ja.

Ro­ži­če­va moka in čo­ko­la­da
Roži­če so kot hra­no upo­rab­lja­li že pred več kot 5000 leti. Ne­koč so ro­ži­či ve­lja­li kot hra­na za rev­ne lju­di in za ži­va­li. Stro­ke so zmle­li v moko, jed­li – žve­či­li pa so jih tudi pre­sne. Iz njih so pri­do­bi­va­li celo slad­kor in ku­ha­li žga­nje. Mle­li in ku­ha­li so celo ro­ži­če­va se­me­na in jih upo­rab­lja­li za zgoš­če­va­nje. Pra­že­na se­me­na pa so upo­rab­lja­li kot kav­ni na­do­me­stek. Ne­koč so ro­ži­če upo­rab­lja­li kot na­do­me­stek ka­ka­va, kar je da­nes še po­sebno do­bro­doš­lo za ti­ste, ki so aler­gič­ni na ka­kav ali čo­ko­la­do.

Ce­nje­ni v ku­hi­nji aler­gi­kov
Zaradi vse­ga tega se ro­ži­či v ku­hi­nji zno­va uve­ljav­lja­jo in so ce­nje­ni pred­vsem v ku­hi­nji aler­gi­kov. Gro­bo mle­te ro­ži­če upo­rab­lja­jo kot na­dev za po­ti­ce, štru­klje in raz­na pe­ci­va na­me­sto le­šni­kov, man­dljev ali ore­hov, tudi zato, ker so po­ce­ni in ker so oku­sni. Iz fino mle­te ro­ži­če­ve moke ozi­ro­ma pra­hu pa de­la­jo ro­ži­če­vo čo­ko­la­do. Ro­ži­če­va čo­ko­la­da ve­lja za bolj zdra­vo od na­vad­ne čo­ko­la­de, saj vse­bu­je manj maš­čob in je brez umet­nih do­dat­kov. Iz ro­ži­če­ve­ga pra­hu si lah­ko pri­pra­vi­mo tudi ro­ži­čev »ka­kav« ali ro­ži­čev pu­ding in ro­ži­če­vo kre­mo.
An­dre­ja Haupt­man Med­ved

sobota, 21. januar 2012

Formuliranje volje pred obrokom

Potrkaj po formuli 3 - 5 - 3

Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon.

Kaj je moja volja?
Moja volja je, da jem in pijem.
S kakšnim namenom?
Z namenom, da bi ojačal/a svoje telo.
S kakšnim namenom?
Z namenom, da bi radostno in ustvarjalno preživel/a današnji (dan, večer, jutro, noč, ...).
S kakšnim namenom?
Z namenom, da bi izvršil/a Veliko Delo.

Ljubezen je zakon, ljubezen usklajena z voljo.

1x potrkaj
Začni/va/mo


Dober tek ;)

















Moška večerja ;)












Ženska večerja ;)

Napitek iz rožičeve moke

Danes sem dobil idejo za tale enostavni recept, kateri pa da okusni napitek. Z vrelo vodo sem prelil ( dal sem 2 čajni žlici) mlete rožičeve moke, katero sem nekaj časa pustil in potem precedil. Sladkaš z medom, trsnim sladkorjem, javorjev sirup, Stevia, agavin sirup, itd. Potem sem dodal še malo mleka (lahko je tudi sojino, riževo, ovseno, mandljevo, lešnikovo, orehovo, itd...ali pa brez) in okus mi je bil res božanski, katerega je ojačala še nastrgana burbonska vanilija. Kar pa mi je najbolj všeč je to, da je enostavno in dobro :).









Iz komentarjev Knjige Zakona

Obstaja pajčolan: ta pajčolan je črn. To je pajčolan čednostne ženske; to je pajčolan žalosti, ter razgrinjalo smrti: nič od tega ni od mene. Raztrgajte to lažno prikazen stoletij: ne zakrivajte svojih pregreh  v krepostne besede: te pregrehe so moja služba; vi pošteno delate, in jaz vas bom nagradil tu in poslej. Al II./52

STARI KOMENTAR: Ta verz je problematičen za vsakogar, bodisi z, ali brez moralnosti. Kajti to, kar "ljudje" dandanes imenujejo "pregreha", je v resnici vrlina - vrlina, možatost  - "čednost" pa - bojazljivost, hipokrizija, navidezna krepostnost, častitost, čednostnost, in tako naprej, po so v resnici pregrehe: vitia, hibe.

NOVI KOMENTAR:  Mohammed je zasekal v korenino tega norega praznoverja tabuja s temi besedami: "Ženske so vaše polje, pojdite vanj nadnje po volji." On je zasekal le na pol. Jaz pravim: Pojdite vanj nadnje, kakor je vaša volja in njihova volja. Dve tretjini moderne mizerije izvira iz seksualne nezadoščenosti ženske. Nezadovoljena ženska je prekletstvo tako zase kot za vsakega v njeni soseščini. Ženske se morajo naučiti, da si privoščijo radost brez strahu ali sramu, in tako moški kot ženske se morajo izuriti v tehniki spolnosti. Seksualna zavrtost vodi v nevrozo, in je vzrok socialnega nemira. Nepoznavanje seksualne tehnike vodi v nezadovoljstvo in razočaranje, celo tam, kjer je strast svobodna ali nebrzdana. Seks ni vse v življenju, kakor tudi hrana ni vse; toda dokler ljudje ne zadovoljijo teh naravnih potreb, je nesmiselno pričakovati, da bodo mislili na kaj drugega. Ta resnica je bistvena za državnike, zdaj ko imajo ženske nekaj neposredne politične moči. Gotovo bodo prevrnile republiko, če ne bodo deležne polne seksualne zadoščenosti. Ženske so tu številnejše od moških, in en moški ne more zadovoljiti ženske, če ni vešč in prizadeven. Novi Eon bo ustvaril bazo srečnih žensk. Ženska pod vladavino tabuja je priskutna za življenje, mrzka svojim bližnjim, ter nesrečna sama v sebi.
Študent naj preuči v Libru Alef in Libru 418 zvezo med "čednostjo" in držo "Črnih Bratov."



"Kot popek si, kateri se vzradosti, ko sonce začuti, kako ga v žlahtni cvet spreminjati hiti. Dviguje se v popku  silina, vsa ovlaži se škrlatna mu notrina, da cvetni listi divje se odpro, da tako sprejelo bo sonca žar, ko v njen center zapičil bo svetlobe čar.



Najine sobne prijateljice :)

         









petek, 20. januar 2012

1 dekanat Vodnarja ( 20.1 - 30.1.)

Petica Mečev - PORAZ

Na spodnjem linku najdete opis:

http://rakovpovratnik.blogspot.com/2011/01/1-dekanat-vodnarja.html

Lev iz pročelja ene mariborskih hiš

Že par dni se pripravljam, da bi napisal še nekaj o Manjšem Odzivnem Ritualu Pentagrama, pa nikakor ne najdem dovolj časa. Tako, da ko nimam časa, so vedno pri roki kakšne fotografije za na blog in tako je današnja detajl leva z ene mariborskih hiš. Upam, da vam je všeč in poskusite danes prebudit leva v sebi tako, da se boste lahko z njegovo "pomočjo" spopadali z vsakodnevnimi izzivi in neprijetnostmi katere se vam bodo postavile na poti. Bodite pošteni, tako kot je on, ko je sit in neustrašni, tako kot je on, ko je lačen. Samo, ne pomešat teh vrlin, kakor so jih  tisti, kateri so siti in še kar naprej "plenijo" :). 


sreda, 18. januar 2012

Novo na blogu

Uspel sem združit slične objave in jim dodat Oznake, tako, da je sedaj malo lažje pregledat blog po teh oznakah.
Končno pa mi je tudi uspelo dodat video zadnjega luninega delnega mrka, kateri pa ni sicer nekaj posebnega, ker je slabe kvalitete, ko se je pa luna tako migala sem in tja ;). Kot spomin na ta dan pa bo zdržal.

http://rakovpovratnik.blogspot.com/2011/12/polna-luna-in-lunin-mrk.html

ponedeljek, 16. januar 2012

Fotografija sfinge


Ta sfinga se nahaja na eni od mariborskih hiš. Malo sem jo "obdelal" in nastala je ta fotografija.

četrtek, 12. januar 2012

Manjši Odzivni Ritual Pentagrama

Manjši Odzivni Ritual Pentagrama
(Temelji na verziji iz Liber O)
Ritual:
1. Dotakni se čela in reči Ateh (Tvoje).
2. Dotakni se prsi in reči Malkuth (Kraljestvo).
3. Dotakni se desnega ramena in reči ve-Geburah (in Moč).
4. Dotakni se levega ramena in reči ve-Gedulah (in Slava).
5. Prekrižaj roke na prsih in reči le-Olam, AMEN (Večno, Amen).
6. Obrni se proti Vzhodu, izriši pentagram (Zemlje) z odgovarjajočim orožjem (običajno s Palico) in reči (t.j., vibriraj) IHVH.
7. Obrni se proti Jugu, ponovi, toda reči ADNI.
8. Obrni se proti Zahodu, ponovi, toda reči AHIH.
9. Obrni se proti Severu, ponovi, toda reči AGLA.
10. Razširi roke, v obliko križa in reči,
11. Pred menoj Raphael;
12. Za menoj Gabriel;
13. Na moji desni je Michael;
14. Na moji levi Auriel;
15. Okoli mene plamenijo Pentagrami,
16. In v Stebru stoji šesterokraka Zvezda.
17-21. Ponovi od 1 to 5, "Kabalistični Križ."

Vibracija Božanskih Imen
1. Stoj z razširjenimi rokami.
2. Globoko vdihni skozi nosnice predstavljajoč si, da ime željenega Boga vstopa z vdihom.
3. Naj se ime počasi spusti preko pljuč, srca, solarnega pleksusa, popka, genitalij do stopal.
4. V trenutku ko se ti zazdi da je prišlo do stopal, hitro stopi z levo nogo kakšnih 30 cm naprej, nagni telo naprej in izvrži roke (ki si jih potegnil k očem) naprej, tako da stojiš v pozi, ki je tipična Boga Horusa in naj se Ime istočasno dviguje po telesu, ko ga izdihuješ skozi nosnice z zrakom, ki je bil do tega trenutka v pljučih. Vse to mora biti storjeno z največjo močjo, ki si je sposoben.
5. Potem umakni levo nogo nazaj in postavi kazalec desne roke na ustnice, tako da stojiš v tipični pozi Boga Harpokratesa.
Če vsaka "Vibracija" popolnoma izčrpa fizično moč, je to znak, da je študent to pravilno izvedel. Po celem telesu bo začutil toploto ali se celo potil in to ga bo tako izčrpalo, da bo težko obstal na nogah.
Znak uspeha je, čeprav to lahko zazna samo študent sam, ko sliši ime Boga, kako se mogočno širi, kot da bi se združilo deset tisoč gromov in zazdelo se mu bo, da ta Mogočen Glas prihaja iz Univerzuma, ne pa iz njega samega.
Opomba:
Božanska imena se običajno izgovarjajo na sledeč način:
IHVH - Ye-ho-vah ali Ye-ho-wah (Tetragramaton; če bi v Hebrejščini obstajala nedoločna oblika gagola "biti", bi to bilo to, vendar je glagol "bivanje" edini ki v Hebrejščini nima običajne nedoločne oblike.)
ADNI - Ah-do-nai ("Gospod"; Telemiti ga večkat uporabljajo kot ime za Svetega Angela Varuha).
AHIH - E-hei-eh ("Jaz sem")
AGLA - kot je črkovano, ali včasih v razširjeni obliki fraze, katere notarikon ali akronim je: Ateh Gibor le-Olam Adonai (Ti si močan za zmerom Gospod).
Imena Arhangelov imajo sledeč pomen:
Raphael - Bog je ozdravil
Gabriel - Moč Boga
Mikael - Podoben Bogu
Auriel - Luč Boga
Obstaja več načinov izvajanja tega rituala. Nekateri se npr. dotaknejo genitalij ko izgovorijo "Malkuth". Zapisano je, da je Crowley srednji steber na svojem telesu izvedel tako, da se je pri "Ateh" dotaknil čela, pri "Aivass" prsi in pri "Malkuth" genitalij. Nekateri rečejo AUM namesto AMEN. Pri izgovorjavi Božanskih imen, nekateri ta imena zapojejo, nekateri zakričijo, nekateri zašepetajo in nekateri "vibrirajo" kot je zapisano v Liber O.
Mnogi Telemiti v Eleuzinskih ritualih in drugih, zamenjajo ta ritual z Liber XXV imenovanim Rubinova Zvezda.

sreda, 11. januar 2012

1 rojstni dan

Včeraj je bil moj blog star eno leto in spodobi se, da si privoščim eno torto. Objavljenih je bilo 252 blogov. In za vse, kateri ste ga obiskovali, in vseh "obiskov" je bilo 8993, upam, da ste na njem našli kaj za svojo "dušo" in če ste, mi je to v veselje in ob enem tudi "darilo" :). Ostala darila pa sprejemam na svoj transakcijski račun, tako da upam, da bom tam našel tudi jaz kaj za svojo dušo. In pretiravajte z darilom, ker to vedno olajša in osreči dušo darovalca. Ne verjamete? -Pa poskusite ;).






3.dekanat Kozoroga, 11.1. - 20.1., pripada 4 Diskov

Štirica Diskov - MOČ

Tako, krog je sklenjen. Točno pred enim letom sem začel z objavljanjem dekanatov in pripadajočih Manjših Atujev Tarota. Od zdaj naprej bom za vsaki naslednji dekanat dal samo link, tako, da si bo lahko tisti, katerega to zanima, pogledal  preko tega linka "opis" dekanata.

http://rakovpovratnik.blogspot.com/2011/01/deluj-po-svoji-volji-in-to-naj-ti-bo.html

ponedeljek, 9. januar 2012

Ritual


Prirejen detajl slike od J.F.C. Fullera iz ovitka knjige Commentaries on the Holy Books (copyright O.T.O.)

Stolp in vrata

Spomin na poletne počitnice na Rodosu.