Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

ponedeljek, 30. april 2012

Odlomek iz Eleuzijskega rituala Venere

Ta odlomek je iz Eleuzijskega rituala Venere in je pesem, katero recitira Venera svojemu bratu Libri:



VENUS: Da, brat; na koncu se vse obrne k meni in povrne k meni.
Izida sem jaz in iz mojega življenja se hranijo
vsi nalivi in vsa sonca, vse lune, rastoče in pojemajoče,
vse zvezde in tokovi, vse živo in vse mrtvo,
skrivnost užitka in bolečine.
Jaz sem mati! In jaz govoreče morje!
Jaz sem zemlja in rodovitnost njena!
Življenje, smrt, ljubezen, mržnja, svetloba in tema.
Vame vračajo se!

Jaz sem Hathor in moja lepota privablja
slave sveta, ki vse sklanjajo predme.
Cvetje, gore in pa zarja,
plodovi rdeči in pa ženska, krona naše kreacije.
Jaz sem svečenik, žrtev in svetišče;
jaz sem ljubezen in božansko življenje.
Življenje, smrt, ljubezen, mržnja, svetloba in tema, vse
to meni pripada.

Venera sem jaz, ljubezen in svetloba zemlje,
bogastvo poljubov in solz naslade,
jalovi užitki, ki nikoli rojstva ne dožive,
neskončna in neizmerna želja časa.
Jaz sem votlina, v kateri tvoje hrepenenje
v nevzdržnem ognju te pogoltne.
Bila sem pesem, glasba, strast, smrt z Lire tvoje.
Lire tvoje!

Jaz sem Gral in zdajšnja slava.
Plamen in gorivo na tvojih prsih
in Božanska zvezda s tvojega čela.
Jaz sem kraljica, posedovana in vroče krvi.
Skrij se sladka reka, dobrodošla v morje,
ocean ljubezni, ki čisto te zaobjame!
Življenje, smrt, ljubezen, mržnja, svetloba in tema, se
vrne vame, vame!

Bafomet

Tekst pove vse :)


sobota, 28. april 2012


O Čakrah:
Aleister Crowley

(To pismo je iz prepisa iz Yorkove knjige z rokopisi, 20; in čeprav brez datuma obstaja na pismu zabeleženo »kopirano do konca avgusta 1916«. Če se nekdo vprašuje, kako so čakre originalno odkrite in zakaj v različnih sistemih joge obstaja različno število glavnih in pod čaker je to pisno poučno. Pismo  prav tako kaže ne eno važno vrsto opazovanja, katero se nanaša na seksoalno jogo. Naslov je dodan za potrebe tega objavljanja. - HB)


Moj dragi Kee(?fra),


Zelo sem zainteresiran glede tvojih opažanj, v raziskovanju treh spodnjih čaker.

Izgleda, da poseben sklop nadijev hrani muladara lotos, kakor, da bi imel tri korenine. Izvor teh treh korenin je v tri cente, katere si omenil.

Ampak to niso lotusi istega reda kot je svetih Sedem, ker niso zaščiteni s hrbtenico in ne podlegajo temu simbolizmu.

Njihov odnos s Sedmimi bi bil kot odnos nevretenčarja proti vretenčarju v živalskem svetu ali pa gobi nasproti cvetovom v rastlinskem svetu.
Analni lotus ima 8 listov, temno karminske rdeče barve, in se razcveti v alevo rdečo ko je nadražen in v centru je rembrantsko zlato temne barve. Ta lotos vsebuje določeno skrivnost apana-vaju.


Lotos prostate je podoben peridotu, je ekstremno prozoren in bister. Njegov center je bel kot dijamant. Listi so mnogo številni. Mislim, da jih je 32.

Tretji lotos je v glavici penisa, blizu osnove in spodnje površine, oziroma tam kjer se začne stikati koža in glavica. On je razkošno vijolične barve z sijočo barvo jorgovana, katera se meša z ultra-vijolično. Center je zlat kot sonce in iz njega se v valovih izlivajo izmenično bleski škrlatne in čiste modre. Znotraj tega zlatega centra je temna točka infra rdečih sevanj. Zahvaljujoč njeni moči je tudi dobro uravnovešena koncentracija na to točko izjemno težka. )Ta odstavek dobro izraža dejstvo.). Nimam dovolj časa, da to zapišem kakor je potrebno.
Mislim, da ne obstaja nevarnost v oživljanju ta tri lotusa, če je nekdo predhodno aktiviral višje centre in posebno, če je bila Kundalini trenirana, da se dnevno kopa v Svadistani. Neprimerno bi bilo da se začne delat z njimi, čeprav v  esnici, kakor sem ti že rekel, da je boljše ne začet z ničemer, kar je izpod Anahate, čeprav je težje da se Kundalini aktivira na tak način.



Bratsko tvoj,
Perdurabo

torek, 24. april 2012

Ritualni meči in noži

Sliki sta nastali par let nazaj na bolšjem sejmu v Mariboru. Na enem so kar "simpatični" meči in tistega na spodnji sliki na sredini z ročajem iz dveh orlovih glav in na vrhu ovitega s kačo sem si kupil.



petek, 20. april 2012

četrtek, 19. april 2012

Malo za nazaj in pogumno za naprej :)

Malo za nazaj:
Dober mesec je, kar sem napisal zadnji blog. Minilo je novo leto - začetek pomladi, Prazniki svetih dnevov Teleme t.j. 22 dni od prvega pomladnega dne do 8.,9., in 10. aprila, ko so bila pisana 3 poglavja Knjige Zakona. Sam sem pa preboleval pljučnico. Lepo me je položilo v posteljo. Moj Angel je videl, da sem se tako oddaljil od njega, ker še spat nisem imel več časa. 4-5 ur ali včasih še manj na dan me je tako izčrpalo, da sem bil položen v posteljo v Njegovo bližino in sem praktično 3 tedne samo počival. Nato sem en teden nabiral spet moči, ker sem shujšal 6 kg in potem je prišla Ona I - BOG -A, katera me je celotnega regenerirala tako, da sem  kot prerojen začel novi cikel svojega življenja. Po več kot 25 letih sem nehal kadit in se otresel še vseh ostalih "slabih navad" tako, da se je začelo obdobje, katerega bom opisal v :
Pogumno za naprej:
Telo, katero je moj Tempelj, v katerem prebiva oz. se lahko "izraža" moja duša oz. duh je tisto prvo, kar je bilo potrebno postavit na trdne temelje. Kako se naj bilo kaj izrazi na majavih temeljih. Duša se "opoteka", "prevrača" in na vse druge nemogoče načine trudi, da bi se izrazila, vendar nikakor ne more izrazit svojega polnega potencijala skozi šibko, neuravnovešeno in na druge načine "moteno" telo. Zato sem , kot sem že napisal, začel delat na svojem telesu in ga videl in dojemal dobesedno kot Tempelj Duha. V tem mi je bila v veliko pomoč Knjiga Had (ah, draga moja, seveda te nisem pozabil, ker brez tvoje pomoči, bi sploh ne mogel vsega tega izvesti :)).
Tako sem si vzel za mantro oz. vodilno silo s katero bom "ojačal" moje telo te verze iz pričujoče knjige. V slovenskem prevodu se nahaja na tem linku na 83. strani.
8. poglavje: Aspirant naj, kot mogočni Kralj, brez usmiljenja iztrebi in uniči v sebi in v svojem okolju vse slabotno in podlo in bolno, ali na nek drug način vredno prezira. In naj bo silno ponosen in poln radosti. (ta verz, kot je rečeno, je prva praksa Etike). Ah, kako je pomembno, da se čez celi dan zavedaš in kar se da ostane koncentracija na tem verzu, ker le tako, lahko postavljaš temelje svojemu Templju. In da bi se na poti lahko še bolj ojačal, je v ta namen še nekaj spodbudnih praks za "mogočnega Kralja". Ja potrebno se je zavedat, čeprav smo   samo neki mali paraziti v tem neskončnem vesolju smo tukaj na zemlji vseeno Kralji. To nam je bilo tisočletja zamolčano, edino kot ovac so nas samo ožigosali in še danes se to komaj kaj spreminja. Človek se pod tisočletnim jarmom boji biti tisto kar je v resnici, Bog, Kralj. A kot hlapec, suženj svojih navad, razvad, materialističnih dobrin, boljšega avta od soseda in ostali "novodobnih vrlin" se najraje drži, samo da ne bi bil Bog. In da se ne bi tukaj ustavil, sem izbrskal za Kralje še te dve prakse iz Liber Hada. Ah, uživajte, ja, resnično in kolikor je mogoče se osvobajajte :).
In 14. praksa pravi:" Aspirant naj živi življenje močnega in čudovitega bitja, ponosnega in vzvišenega, ki je prezirljiv in strog do vsega nizkotnega in podlega." Ja, nič več lažnega sočutja do "prikrite dobrote",  Če je nekdo "tele" in teh je mnogo je najbolj pošteno, do sebe in njega, da mu to tudi poveš, ker tako resnično misliš, kot pa da se "lažno" izvijaš, ker tako ima moč nad teboj, da ne upaš povedat svojega mnenja. Ja, vem, so izjeme in tudi taktika je potrebna, vendar včasih je potrebno udarit z vso močjo ;). In da bi bil to sposoben, je pa ta verz kot nalašč za to:
21. verz: " Aspirant naj si ojača telo z vsemi razpoložljivimi sredstvi in naj na enak način oplemeniti vse v sebi do resničnega ideala Kraljevskosti; in njegova formula naj bo, kakor se spodobi za Kralja, PRESEGANJE." (3. praksa Etike).
Toliko zaenkrat. Zdaj pa NA DELO;).

1 dekanat Bika od 19.4. do 29.4., vlada 5 diskov - SKRB

Petica Diskov - SKRB 

Danes bo naš Oče na nebu, Sonce, stopil v znamenje Bika ob 18:12 in Luna se nahaja še od včeraj v Ovnu in bo tam do sobote, ko bo nastopil Mlaj (9:19) in se bo znašla tako kot Sonce v Biku ob 6:05 uri zjutraj. 
Tako je nastopil novi, 1 dekanat Bika in nekaj o njem si lahko preberete na spodnjem linku:
http://rakovpovratnik.blogspot.com/2011/04/1-dekanat-bika-od-204-do-304-vlada-5.html

sobota, 14. april 2012