Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

ponedeljek, 31. januar 2011

2 dekanat Vodnarja (31.1. - 09.02.)

a v  h in  b g 


Šestica Mečev - Znanost


Pozicija na Drevesu življenja: Tifaret - 6. sefirot
Astrološke značilnosti: Merkur v Vodnarju
Element - Zrak

Tifaret omogoči dokončno ustanovitev in uravnoteženje ideje elementa. To je še posebej primer v tej karti; saj se razum sam prav tako nanaša na Število Šest. Merkur v Vodnarju predstavlja nebesno Energijo, ki vpliva na Človeškega Keruba, izkazujoč razumnost in humanost.
A vsebuje ta simbol še mnogo več. Popolno ravnovesje mentalnih in moralnih zmožnosti, tako težko zadobljenih in domala neobdržljivih v tem spremenljivem svetu, proglasi idejo Znanosti v njenem polnem pomenu.
Ročaji mečev, ki so zelo ornamentalni, oblikujejo heksagram. Konice pa se stikajo sredi rdečega cveta na zlatem križu iz šestih kvadratov, prikazujoč tako Rožni Križ kot osrednjo skrivnost znanstvene resnice.
(iz Tahutijeve Knjige)

POMEN:
(+): Ravnotežje mentalnih in moralnih lastnosti. Učenje. Delo in prevzem rizika. Uspešno opravljanje izpita. Izpopolnjevanje in kvalifikacija. Razvoj. Fizično ali duhovno potovanje. Skladnost intelekta in intuicije. Kreativnost. Popolna uravnoteženost vseh materialnih in moralnih odlik. Bodite dobri, učite se od drugih. Opazujte ljudi in njihove napake. Poslušajte prijateljev nasvet.
 (-): Obnovitev spominov na konfliktno situacijo iz preteklosti. Rizik.
 To je karta uspešnega domišljavca. Nekdo, ki počne stvari na težak način in na koncu uspe. Kar si se naučil do sedaj ni dovolj. Poroka - uspešno, načrti so razumno izpeljani. Vrača izgubljene točke v divinaciji.



Nekaj mojih razmišljanj, katera spadajo pod (-) "kar si se do sedaj naučil ni dovolj" ;)
 Zgornji opis pod POMEN:, se predvsem uporabljajo za predvidevanje odgovora, glede na vprašanje, če delamo z Tarotom. V vsakdanjem življenju, kjer se stvari dogajajo v živo, pa je dobro, da jih prepoznavamo glede na okoliščine, v katerih smo in tudi glede na naš karakter. Če imamo, recimo izpit in smo se na njega pripravljali, je to idealno obdobje, kjer lahko pričakujemo tudi njegovo uspešno opravljanje. Razum, spomin, osredotočenost..., vse je na "naši strani". Če pa smo bolj leni in se nismo učili, pa je bolj tisto od (-) "kar si se do sedaj naučil ni dovolj". Tako da, "energije" ki vladajo so dobre, na nas pa je, če jih bomo znali izkoristit. To je grobi primer. Za vse ostale "finese" v življenju, pa je potrebno samo-opazovanje, kontrola z paradoksom, "da bi se osvobodil, je potrebna samodisciplina", kjer se misli na tisti naš mali ego, kateri bi vedno nekaj rad imel, je takoj užaljen, se krega za malenkosti in seveda najbolj pameten. Skratka dragoceni čas nam jemlje. Potrebno ga je ukrotit. Pa če ne gre drugače z "bičem" ali mu dat uzde, da se malo lepše sliši;). Ker če smo sužnji svojih "banalnih želja", nismo svobodni. Kakor če se peljemo z  novim avtom, odprto streho, veter nam daje občutek svobode, a zaradi kredita za njega ne bomo imeli kaj za jest, pa čeprav bomo 14 ur na dan delali kot "sužnji". In potem pred spanjem, se še za 1/2 ure malo peljemo, da bi spet začutili to, tako težko prigarano "svobodo".  

Ni komentarjev:

Objavite komentar