Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

torek, 8. februar 2011

3 dekanat Vodnarja ( 09.02. do 19.2. )

  
Element - Zrak
Pozicija na  Drevesu življenja: Netzah - 7. sefirot
Astrološke značilnosti: Luna v Vodnarju            

   Netzah v garnituri Mečev ne predstavlja takšne katastrofe kot v drugih elementih, kajti Netzah, Sefira Venere, pomeni Zmagovitost. Luna v Vodnarju, ki nadzira to karto, pa priskrbi spremenljivost.
    Intelektualne razbitine te karte s tem niso tako grozne kot v Petici. Gre za opotekanje, za željo po kompromisu, za določeno strpnost. Toda v nekih okoliščinah je rezultat lahko katastrofalen, kot še nikoli. To je naravno odvisno od našega ravnanja, ki je vedno nedoločno, vsled stalno prisotnih nasilnih in brezkompromisnih sil, ki ga naravno zapopadajo.
    Ta karta, kakor tudi Petica, svetuje politiko pomirjanja.
  Simbol prikazuje šest Mečev z ročaji (simboli planetov) v polkrožni formaciji. Njih vrhovi se srečajo pod osrednjim nivojem karte, zadevajoč ob rezilo mnogo večjega, navzgor obrnjenega meča (Sonce, Tifaret) , kakor bi šlo za spopad gruče slabotnih z enim premočnim. Slednji se trudi zaman(iz Tahutijeve Knjige)


POMEN:

(+): Krčenje lastne poti na duhovni poti,  skozi boleče samospoznanje. Samoobramba pred negativnimi energijami in vplivi. Delen uspeh. Želja po oklevanju. Želja po dogovoru. V določenih okoliščinah so lahko posledice zelo katastrofalne.Vse je odvisno od vodenja politike, kar je vedno negotovo, dokler obstojajo silovite omamne sile, katerim je to naravni plen. Politika popustljivosti. Ne bodite trmasti in nasilni. Treba je popuščati in sprejeti spravo.
 (-): Nesposobnost za delo. Brezvoljnost. Jalovo obdobje. Prepuščanje v trenutku, ko je zmaga na dosegu roke. Razžalitev. Preiskava. Vohunjenje. Poškodba na potovanju.



Ni komentarjev:

Objavite komentar