Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

torek, 22. marec 2011

1 dekanat Ovna je od 21.3 - 31.03., karta 2 Palic - GOSPOSTVO


Danes  je w in  b v e


DVOJKA PALIC - GOSPOSTVO

Element - Ogenj
Pozicija na Drevesu življenja: Hokmah – 2 .sefirot
Astrološke karakteristike: Mars v Ovnu

Ta karta, ki pripada Hokmah v garnituri Ognja, predstavlja Voljo v njeni najbolj vzvišeni obliki. To je idealna Volja, neodvisna od kateregakoli danega objekta.
"Za čisto voljo, nepotešeno s ciljem, osvobojeno sle po rezultatu, je vsaka pot popolna." AL. I. 44.
V ozadju te karte je prikazana oblast planeta Marsa v njegovem lastnem znamenju Ovna, prvem izmed Znamenj Zodiaka. To je Energija, ki spočne Tok Sile.
Slikovno nam to predstavlja dvoje Dordž. Dordže je tibetanski simbol gromske strele in emblem božanske Oblasti, a bolj v uničujočem, kot pa kreativnem smislu.
Torej bolj v njeni zgodnji kot poznejši obliki; kajti uničenje lahko smatramo za prvi korak v kreativnem procesu. Deviško jajce se mora razbiti, ba bi bilo lahko oplojeno. Strah in odpor sta tako prvotni reakciji na naval. Potem, vsled razumevanja celotnega načrta, pa se voljno preda in z veseljem sodeluje.
Šest plamenov izhaja iz središča, kar naznačuje vpliv Sonca, ki je v Ovnu najbolj eksaltiran. To je ustvarjalna Volja.
Mars v Ovnu je atribucija geomantične figure Puer, katere pomen, kakor tudi pomen ostalih geomantičnih figur, je treba preučiti v ustreznem priročniku. (Equinox, I.2.) Zapomnimo si, da so Inteligence Geomancije predvsem Gnomi, elementali Zemlje. (iz Tahutijeve Knjige)


Še dodatek k razumevanju karte:
Karta vsebuje idejo, da se morajo preživele stvari uničiti, da bi se na njihovih temeljih dvignil duh. Na drugi strani palic so vršički puščic, ki so atributi marsa, kot boga vojne. Puščice so prebojni moški princip. Okoli njih so ovite kače. Kače v tem primeru simbolizirajo dviganje in spiralno gibanje energije. Na palicah se blešči četvero rubinov. Rubin je dragi kamen, ki pripada marsu in označuje strast, ambicijo, prodornost in silovitost .Karta izraža idejo, po kateri se mora predhodno stanje korenito spremeniti, da bi lahko nastalo nekaj novega. (napr:Da se lahko izleže piščanec, se mora prebiti jajčna lupina) 
POMEN:
(+) Odločnost, hitra akcija. Izvršitev pravice. Prevzemanje odgovornosti in upravljanje svojega življenja brez pomoči drugih. Moč. Institucija; Vojska; Država. Ob Dvorni karti: avtoriteta ali dominantna osebnost.

 (-) Spor; Spor dveh volja. Maščevanje, nemir, trmoglavost. Poškodbe glave.

Ni komentarjev:

Objavite komentar