Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

petek, 11. marec 2011

Zgodbe o Ljubezni

Na današnji dan leta 1302 sta se poročila Romeo in Julia. Za to zgodbo je "kriva" predvsem  Ljubezen, da se je tako dolgo ohranila. Vendar, kako to, da pa lahko tako čista Ljubezen privede do tako tragičnega konca, pa nam lahko delno razjasni spodnje poglavje iz Liber Alef






4 d
LEGENDE DE AMORE
(Zgodbe o Ljubezni)

NAPAKA, ki je usodna, tako v Ljubezni, kot v vsaki drugi Obliki Volje, je Nečistost. Tu ni njena Spontanost tista, ki povzroča Gorje, temveč določeno Omejevanje v Okolju.
            V Zgodbi o Adamu in Evi ta veliki Nauk podajajo Mojstri Svete Kabale. Ljubezen jima je bil večni Paradiž, če odmislimo Omejitev, ki jo je predstavljalo Drevo Poznavanja Dobra in Zla. Njuna Narava Ljubezni je bila popolna; Padec od te Nedolžnosti je bil tisti, ki ju je pregnal iz Vrta.
            V Ljubezni Romea in Julije ni bilo Madeža; a družinski Spor, ki za to Ljubezen ni pomenil ničesar, je pomenil njeno Pogubo; in Nepremišljenost ter Nasilje njunega Upora zoper to Zatiranje sta ju pokončala.
            V čistem Izbruhu naravne Ljubezni v Desdemoni do Otela ni bilo Madeža; toda njegova Ljubezen je bila omejena z Zavestjo o njegovi Starosti in Rasi, s Predsodki njegovih Tovarišev in z njegovo lastno Izkušnjo o nravstveni Omahljivosti Žensk.


Ta "pravljica" o ljubezni pa prihaja iz arabSkega sveta in ker se nekakO nadovezuje na zgorNje zapise sem Jo dodal v upanju, da vAm bo všeč.

1 komentar:

  1. Besedilo pesmi v angleščini:

    Tell me, my love

    if your beauty is the light,

    then, I'm standing in the light

    that light that lives in my heart

    that, is the light


    Everyday of my life my eyes reveal to my soul that

    I'm perishable, like flower

    that, is the light


    Everyday of my life my eyes

    reveal to my soul that

    I'm perishable, like flower

    show me the light


    What can I tell you,

    you know it, I miss you every single day

    you're my life

    give me your heart, madly I love you

    and how much I cry

    I'm ill ...

    OdgovoriIzbriši