Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

četrtek, 21. april 2011

1 dekanat Bika od 20.4. do 30.4., vlada 5 diskov - SKRB

Sonce je v Biku in Luna v Strelcu

Petica Diskov - SKRB

Element - Zemlja 
Pozicija na Drevesu življenja: Geburah - 5. sefirot
Astrološke značilnosti: Merkur v Biku

Število Pet, Geburah, v garnituri Zemlje, kakor tudi v drugih, pogojuje zmešnjavo Elementov. To še bolj poudari Merkur v Biku; to sta vrsti energije, ki si nasprotujeta. Potreben je zelo močan Merkur, da bi vznemiril Bika; tako je naravno to formula Inteligence, posvečene Garanju.
Simbol prikazuje pet diskov, ki so urejeni v obliki invertnega Pentagrama, kar nakazuje nestabilnost v samih temeljih Materije in učinek potresa. Kakorkoli že, diski predstavljajo Tatve, ki so znamenja za elemente in jih je pet; te držijo skupaj, na zelo nizkem planu, en organizem, ki bi sicer popolnoma razpadel. Ozadje je jezno, umazano rdeče z rumenimi vzorci. Na splošno gre za učinek silne napetosti; vendar simbol vključuje tudi dolgotrajno nedejavnost.

POMEN:
(+): Počasno odvijanje projekta. Potreba po strukturiranju časa. Mukotrpno delo. Učinek intenzivnega napora. Dolgotrajna neaktivnost.  Izguba denarja ali položaja. Skrbi v materialnih stvareh. Nujnost zemeljskih stvari. Siromaštvo. Včasih denar dobljen po težkem delu in mukah. Podrejenost. Določenost.
 (-): Poraba, ki presega naše finančne zmožnosti. Slabe ekonomske poteze. Izguba denarja. Materialno težki časi. Razsipnost. Pomanjkanje dobrega načrta v materialnem ali duhovnem smislu. Okrutnost. Trma. Brezdomec. Obolenje grla.

 Če oseba sprašuje, ali se bo poročila, mora najprej poskrbeti za materialno varnost.
 Karta neudobja in bivanja na napačnem mestu. Zamislite si, da predolgo sedite na neudobnem stolu, ali pa da poskusite uporabiti mali izvijač, za zelo velik vijak.

ASTRO-Merkur/Bik: Počasen, praktičen, trden razum. Realističen, konkreten način razmišljanja, ki se opira na izkušnjo. Počasno a trdno prilagajanje; spomin za dejstva. Zdrava pamet, gotova, in premišljena sodba. Malo kritiškega duha. V negativnem smislu: omejen razum, zavračanje vsega, česar se ne da neposredno preveriti in otipati.

Ni komentarjev:

Objavite komentar