Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

sobota, 30. april 2011

2 dekanat Bika od 30.4. do 10.5., vlada 6 diskov - USPEH

Sonce je v Biku in Luna v Ovnu


ŠESTICA DISKOV - USPEH


Element - Zemlja

Pozicija na Drevesu življenja: TIFARET- 6. sefirot
Astrološke značilnosti: Luna v Biku



Število Šest, Tifaret, kakor vedno, predstavlja skladno ustanovitev Energije Elementa. Prevladuje Luna v Biku, kar ob tem, ko se vse bolj bližamo popolnosti (Luna je namreč v Taurusu eksaltirana in je zatorej v svoji najvzvišenejši obliki), naznačuje, da gre za minljive okoliščine.
Diski so urejeni v obliki Heksagrama, ki je nakazan v ogrodju. V središči sije roza svetloba zore, navzven pa se širijo trije koncentrični krogi, zlatorumen, oranžnovijoličast in jantarjast. To so barve Tifareta, v njegovi polni realizaciji na Zemlji; to oblikovno potrjuje tisto, kar smo matematično prikazali v opisu Asa Diskov.
Planeti so urejeni v skladu z njihovo običajno atribucijo; toda prikazani so zgolj kot diski, ki jih obseva Sonce sredi njih.
To Sonce idolizirata Roža in Križ; Vrtnica ima devetinštirideset cvetnih listov, kar nakazuje medigro Sedmice s Sedmico.

POMEN:

(+):Denarni dobitki.Uspešno poslovno sodelovanje. Plemenitost. Sreča. Pravičnost in svobodomiselne ideje. Zabava. Fizična lepota. Vsak uspeh je začasen, je samo kratek postanek na poti dela. Uspeh in dobitek v materialnih stvareh. Moč, vpliv, položaj. Plemenitost. Oblast nad ljudmi. Sreča, uspeh, pravica in svobodoumnost. Lahko pomeni tudi zabavo. Karta pravih misli v pravem telesu. Predstavlja dober odnos  med načrti in aktivnostjo. Pri tem mislimo na dobro narejen stroj.
 (-): Tekmovalnost zaradi denarja. Snobovsko obnašanje. Napihnjenost zaradi denarja. Brezobzirnost in objestnost zaradi uspeha. Razsipnost.
ASTRO-Luna/Bik: Močna, dovzetna, a pasivna občutljivost. Ustvarjalnost, plodnost. Spontana ljubezen do vsega, kar je naravno in preprosto. Ljubezen do narave, do lepote. Oseba se odziva predvsem na čutne ali čustvene dražljaje. V ženski karti poveličevanje tradicionalnih ženskih vrednot. Za moškega je idealna ženska zvesta, čutna, navezana na svoj dom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar