Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

torek, 24. maj 2011

Kompletni simbolizem Tarota izražen preko simbola Anka

Slika predstavlja Crux Ansato, ali Ankh, kateri je oblika Rožnega Križa. En krak križa je škrlatne barve z vpisanimi simboli Leva in Palice v smaragdno zeleni barvi. Drugi krak je v modri barvi z vpisanima simboloma Škorpijona in Kupe v oranžni barvi. Tretjii navpični krak je v rumeni barvi z Vodnarjem in Bodalom izpisanima v vijolični barvi. Zadnji krak je tam na sredini, kjer se vsi stikajo in je v štirih barvah Malkuta ter z simboloma Diska in Bika v črni barvi.
Obroč je bele barve in ima na vrhu izpisano Ime Velikega Angela HUA, kateri ima po hebrejski kabali številčno vrednost 12. Ta Angel je predstavljen na Tarot Atuju XIX Sonce, kjer je 12 žarkov, kar pa ni samo število zodiakalnih znamenj, temveč je tudi vrednost najsvetejše titule Vsevišnjega, HUA.
Pod krakoma sta na vsaki strani Pentagrama z simboloma Sonca in drugi Lune.
Nadalje je v prostoru znotraj belega obroča z barvami označena Roža z 22 cvetnimi listi, katere barve predstavljajo 22 Ključev Tarota. Ta obroč se lahko podrobneje preuči na tej povezavi. V centru tega obroča je beli krog z enakokrakim rdečim križem. Okoli celotnega simbola so še izpisane besede: L.I.F.E., B.I.O.S., V.I.T.A., in črke T.A.R.O., Tarot.

Ni komentarjev:

Objavite komentar