Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

sreda, 15. junij 2011

1.dekanat Raka od 21.6.-1.7., vlada 2 Kup - LJUBEZEN

DVOJKA  KUP - LJUBEZEN


Element - Voda

Pozicija na Drevesu življenja :Hokmah - 2. sefirot
Astrološke značilnosti: Venera v Biku

Dvojka vedno predstavlja Besedo, Logos, Voljo. To je prva manifestacija. Zato se v garnituri Vode naravno nanaša na Ljubezen, ki znova iz dvojnosti obnovi enost vsled vzajemnega izničenja.
Karti pravtako vlada Venera v Raku, ki je od vseh Znamenj najbolj sprejemljiv; to je hiša Lune in mesto Jupitrove eksaltacije. To so, na zunaj, najbolj prijateljski planeti.
Risba karte prikazuje dve kupi v ospredju, ki ju naplavlja morje. Hrani ju očiščujoča voda iz lotusovih cvetov, ki plavata na vodi in iz katerih raste naslednji lotus, okrog katerega stebla se ovijata dva delfina. Simbolizem delfina je zelo kompleksen in ga moramo preučiti v primernih knjigah, a vobče gre za idejo "Kraljevske Umetnosti". Delfin je posebej svet v Alkemiji.
Dvojka Kup, nanašajoč se na Voljo, Hokmah, bi se morala preimenovati v Gospodarja Ljubezni Pod Oblastjo Volje, to je namreč njen poln in resničen pomen. Prikazuje ujemanje moškega in ženske: v najširšem pomenu teh pojmov. To je popolna in spokojna harmonija, ki izžareva intenzivno radost in vznesenost.
Uresničitev ideje v Štirici (kakor se niz razvije) bo, po nujnosti, postopno zmanjšala čistost njene popolnosti.

POMEN: 
V Tarotu je to posebna karta ljubezni. Lahko se nanaša na rojstvo, seksualne odnose ali zaroko. V glavnem je to karta nedolžne in romantične ljubezni. Popolna skladnost. Veselje, radost, nežnost, včasih norost.

 (+): Skladnost moškega in ženskega. Romantična ljubezen. Ustvarjena enotnost z drugimi ljudmi. Veselje. Privlačna zaposlitev. Ukvarjanje s hobijem.
 (-): Norost. Razsipnost.
 ASTRO: Zdrava in naravna čutnost in darežljivost . Oseba je zvesta , dokler je zadovoljna na spolnem področju . Ljubezen je trajna in se naslanja na tradicionalne institucije (poroka ) . Ljubosumnost . Čustvena lakota , potreba po nežnosti .



Ni komentarjev:

Objavite komentar