Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

torek, 23. avgust 2011

1 dekanat Device od 23.8. do 2.9. in vlada 8 Diskov - RAZUMNOST

Osmica Diskov - RAZUMNOST
Element - Zemlja
 Pozicija na Drevesu življenja: Hod - 8.sefirot
 Astrološke značilnosti: Sonce v Devici

Število Osem, Hod, je v tej karti v veliko pomoč, ker zastopa Merkurja v njegovem najspiritualnejšem vidiku; Merkur je sicer vladar Device in je v njej tudi eksaltiran. Karti vlada Sonce v Devici. Označuje inteligenco, ki se je ljubeče posvetila materialnim stvarem, posebej agrikulturi, obrti in inženirstvu.
Lahko namignemo, da ta karta pomeni preobrat sreče. Sedmica Diskov je v nekem smislu najpopolnejša realizacija Materije - primerjaj z Adutom XV - padec najnižje in zato tudi njeno skrajno vzvišenost. Te tri zadnje karte v garnituri nemara pripravljajo eksplozijo, ki bo prenovila celoten Ciklus. Devica je tudi Jod (ATU IX), skrito seme Življenja, kakor tudi Deviška Zemlja v pričakovanju Faličnega Pluga.
Interes te karte je interes običajnih ljudi. Vladavina Sonca v Devici sugerira tudi rojstvo. Diski so urejeni v obliki geomantične figure Populus. Ti diski so lahko tudi cvetovi ali sadeži velikega drevesa, čigar čvrste korenine se nahajajo v plodni zemlji.
V Ji Kingu Sonce v Devici predstavlja 33. heksagram, Thun, "Veliki Zrak", ki pomeni "umik"; v komentarju pa je nakazano, kako se ta manever najbolje izvede. To ustreza bistvu Device, skrivni umik Energije v neobdelano Zemljo. Pravtako, Populus pomeni umik Lune iz njene manifestacije v njeno sovpadanje s Soncem.



Hod Zemlje: Spretnost, preudarnost, prebrisanost, previdnost. Disciplina in spretnost pomagata izpiliti praktične namene v dokončne rezultate; umetniškost, spretnost pri svoji obrti.


Sonce / Devica: Izračun. Inteligenca, spretnost, skrbnost, pozornost in skrbnost pri podrobnostih, metodičnost, urejenost. Previdno delovanje v materialnih zadevah (zlasti v kmetijstvu, delih ki zahtevajo bistroumnost in iznajdljivost, ali stavbarstvu.) Preveč previdnosti v majhnih stvareh na račun velikega: "Penny wise and pound foolish." Dobiček denarja v majhnih zneskih, preudarnost, marljivost.


Hod / Merkur + Sonce: praktičnost, iznajdljivost, brez predsodkov, jasnih misli, s tistimi značajskih potezami dobre previdnosti, za delo in fine podrobnosti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar