Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

petek, 2. september 2011

2 dekanat Device od 2.9.do 12.9., vlada 9 Diskov DOBIČEK

Devetka Diskov - DOBIČEK


Element - Zemlja
Pozicija na Drevesu življenja:Jesod - 9.sefirot
Astrološke značilnosti:Venera v Devici


Število Devet, Jesod, neizogibno povrne ravnovesje Sile v izpolnitev. Karti vlada Venera v Devici. Prikazuje dobro srečo v materialnih zadevah, podporo in priljubljenost.
Trije diski tesno skupaj v sredini tvorijo pokončni enakostranični trikotnik in predstavljajo magijsko matrico prejšnjih kart ter razmnožitev izvorno ustanovljene Besede na način "ugodne sreče in dobrega menagementa". Šest preostalih pa le-te zaokrožajo v obliki heksagona, vključujoč postopno izčrpavanje izvorne vrteče se energije, zaradi česar so postali kovanci in so lahko označeni z pripadajočimi planeti.
Kot splošno opazko lahko navedemo, da multiplikacija simbola Energije vedno teži k degradaciji njegovega bistvenega smotra, kakor tudi k temu, da ga zakomplicira.



Jesod Zemlje: Dedovanje, veliko povečanje materialnih dobrin, žetev, rodovitnost, ustvarjanje.
Venus / Devica: Celostna realizacija materialnega dobička, materialnih dobrin, bogastvo, sreča v materialnih zadevah;kopičenje materialnih dobrin.
Če je karta slabo postavljena: pohlep, kraja, prevara.
Netzach / Venus + Luna: Užitek, sreča, veselje/radost, predanost, hrepenenje in želja po otrocih/naraščaju, ljubeznivost/prisrčnost, odzivnost in dovzetnost na/za lepoto, gracioznost/uglajenost.


Ni komentarjev:

Objavite komentar