Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

petek, 23. september 2011

1 dekanat Tehtnice, od 23.9 - 3.10, pripada 2. Mečev - SPOKOJ

Sonce je ob 11:04 v Tehtnici  in Luna je prešla iz Raka ob 3:55 v Leva.
DVOJKA MEČEV - SPOKOJ


Element - Zrak
Pozicija na Drevesu življenja :Hokmah – 2. sefirot
Astrološke značilnosti :Luna v Tehtnici
Tej karti vlada Hokmah v Elementu Zraka. Ta garnitura, ki obvladuje vse intelektualne manifestacije, je vselej kompleksna in zmedena. Podvržena je spremembi, kot nobena druga. Predstavlja splošni pretres, ki je posledica konflikta med Ognjem in Vodo v njuni poroki; in se nadalje, ko se pojavi Zemlja, še izkristalizira. Toda vzvišenost in čistost Hokmah sta taki, da ta karta predstavlja najboljšo možno idejo elementa v garnituri. Energija se nahaja onstran območja strahovitega razdora, kar poudari še nebesna atribucija Lune v Tehtnici.
Luna pomeni spremembo, toda Narava miruje; še več, Tehtnica predstavlja uravnoteženost, ki jo vzdržuje energija mečev.
Na karti se pojavita dva prekrižana meča; združuje ju modra vrtnica s petimi cvetnimi listi. Ta vrtnica predstavlja vpliv Matere, ki s svojim usklajujočim delovanjem izravnava latentno nasprotje, ki je v naravi te garniture. Vrtnica izžareva bele žarke in proizvaja geometrijske vzorce, ki še poudarjajo ravnovesje simbola.





Hokmah-Zrak: Polarnost osnovana v mnenju, konfliktu ali delitvi. Uravnotežena sila. Razrešen prepir, vendar z ostanki napetosti. Dejanja so včasih sebična in včasih nesebična.
Luna v Tehtnici: Sporazumi, sodelovanje, prijateljstvo. Povrnjen mir; premirje; pravica. Sila izvira iz težav in stisk (simbolizirana s položajem, kakor se skozi bolečino rodi lepota). Neodločnost, protislovne značilnosti za enako situacijo. Užitek po bolečini; žalost in sočutje. Pomoč šibkim, nesebičnost; krivica pri dobronamernosti; dajanje peticije.
Hokmah in Luna: Čustvene delitve tvorno rešene. Iznajdljivost, inovativnost, pozornost, dojemljivost. Delovanje po instinktu ali impulzu volje. Pretirana neodvisnost in lastni interesi; nemir, impulzivnost, nekooperativnost; netaktično, zgovornost; neuporabni sporazumi. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar