Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

nedelja, 23. oktober 2011

1.dekanat Škorpijona, od 23.10. do 02.11., pripada 5 Kup - Razočaranje

Petka Kup - RAZOČARANJE


Element - Voda

Pozicija na Drevesu življenja: Geburah - 5. sefirot
Astrološke značilnosti: Mars v Škorpijonu

To karto obvladuje Geburah v garnituri Vode. Ker je Geburah ognjena, gre torej za naravno antipatijo. Tu se pojavi ideja motnje, ki pride sredi ugodja, ko se je najmanj nadejamo.
Nanaša se tudi na Marsa v Škorpijonu, ki je njegova lastna hiša; Mars je tudi nižja manifestacija Geburah, dočim Škorpijon, v svojem najslabšem vidiku, predstavlja razkrojevalno moč Vode. Toda močan moški vpliv ne kaže na dejansko gnitje, temveč samo na začetek uničenja; zato gre ob tem za frustracijo vpletenega užitka. Lotuse so ognjeni vetrovi izruvali; morje je izsušeno in stoječe, mrtvo morje; v kupe se ne steka nobena voda.
Še več, te kupe so aranžirane v obliki invertnega pentagrama, ki simbolizira zmago materije nad duhom.
Mars v Škorpijonu je pravtako atribucija geomantične figure Rubeus, ki je tako zlohotno znamenje, da so nekateri geomanti ob soočenju z njim uničili Mapo ter preložili obravnavo problema za dve uri ali več, ko se je Rubeus pojavil kot Ascendent. (iz Tahutijeve Knjige prevod J.T.)

Geburah Vode: Resnost in neizprosnost v čustvenih zadevah (katere zahtevajo čustveno moč). Razočaranje v ljubezni; razpad zakonske zveze, neprijaznost s strani prijatelja, izguba prijateljstva; čustvene motnje; izdajstvo.

Mars / Škorpijon: Konec ali smrt užitkov, razočaranje, žalost, izguba ali nesreča v tistih
zadevah, od katerih se pričakuje užitek. Žalost, izdajstvo, prevara, zvijača, »bolna«/zla volja, brezobzirnost, namerno odvzemanje časti ali spoštovanja, katera izvira iz zavisti, zlobe, ali malenkostne kritike; namerno uničenje. Razblinjanje ali zapravljanje energije, zlo-namerna dobrodelnost in prijaznost. Vse vrste anksioznosti, bojazni ter težave iz neznanih in nepričakovanih virov.

Geburah / Mars + Mars: ( Krepi vse lastnosti Marsa.)

Ni komentarjev:

Objavite komentar