Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

sreda, 5. oktober 2011

2 dekanat Tehtnice, od 3.10 - 13.10, pripada 3. Mečev - ŽALOST

TROJKA MEČEV - ŽALOST



Element - Zrak
Pozicija na Drevesu življenja: Binah: 3. sefirot
Astrološke značilnosti: Saturn v Tehtnici

Binah, Velika Mati, tu vlada kraljestvu Zraka. To dejstvo vključuje skrajno težavno doktrino, ki jo je treba temeljito preučiti v Knjigi Vizija in Glas, 14. Etir.
Binah tu ni dobrohotna Mati, ki zaključuje triado s Ketrom in Hokmah. Ona predstavlja temo Velikega Morja.
To pa še poudarja Nebesno Gospostvo Saturna v Tehtnici.
To je temačna in težka karta; to je, takorekoč, maternica Kaosa. Obstaja intenzivna pritajena strast po ustvarjanju, toda njeni otroci so pošasti. To lahko pomeni skrajno transcendenco naravnega reda. Skrivnostnost je tu, kakor tudi Sprevrženost.
Simbol predstavlja veliki Meč Čarovnika, vzdignjen kvišku; ta preseka spoj dveh krajših ukrivljenih mečev. Trčenje je povzročilo uničenje cveta. V ozadju nastaja neizprosno in silovito neurje. (iz Tahutijeve Knjige prevod J.T.)


Binah Zraka:  nesreča, žalost, razočaranje, melanholija, solze, delitev.
Saturn / Tehtnica: motnje, prekinitev, ločitev, nezadovoljstvo, prepir, sejanje razdora in zdrah, žalost in solze, tajnost, perve-rznostIntenzivna prikrita strast za ustvarjanje, ki ustvarja pošastne ali deformirane rezultate; veselje v Platonskih užitkih. Zanesljivost v  obljubah, vestnost, ubogljivost, poštenost v denarnih transakcijah, sebičnost in zapravljivost, a včasih radodarnost, varljivost v besedah in stalno ponavljanje.
Binah / Saturn + Saturn: (ojačanje vseh Saturnovih lastnosti.)

Ni komentarjev:

Objavite komentar