Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

torek, 22. november 2011

1.dekanat Strelca od 22.11. do 2.12. pripada 8 Palic - BRZINA

Osmica Palic - BRZINA


Element - Ogenj
Pozicija na Drevesu življenja: Hod - 8 .sefirot
Astrološke karakteristike:  Merkur v Strelcu

Preostale tri karte v garnituri Ognja pripadajo Strelcu, ki predstavlja prefinjanje Ognjene energije; in Merkur vlada Osmici, tako prenašajoč dol iz Hokmah izvirno Voljo.
Karta se nanaša na Hod, sijaj, v garnituri Ognja, in tako predstavlja tudi fenomen govora, svetlobe, elektrike.
Slikovna predstavitev kaže svetlobne palice, ki so se prelevile v svetlobne žarke, da bi s svojo vibrirajočo energijo hranile in celo konstituirale Materijo. Iznad tega restavriranega univerzuma sije mavrica; razdelitev čiste svetlobe v sedem barv spektra, ki izkazujejo medigro in korelacijo.
Ta karta potemtakem predstavlja energijo velike hitrosti, ki v moderni matematični fiziki pomeni univerzalni ključ.
Na karti ni plamenov; vse so posrkale palice, da bi se spremenile v žarke. Na drugi strani pa je električna energija ustvarila razumne geometrijske oblike. 




Hod Ognja: Energija v najbolj nepomembnem pomenu besede. Prenagljena komunikacija in sporočila; brzina.
Discipliniranost in osredotočenost zagotavljata kanale za hiter pretok misli, vendar pa so te misli hkrati ozko usmerjene in imajo zožan zorni kot in bolj kot izid oz. rezultat, predstavljajo sam proces.
Merkur / Strelec: Zelo bliskovito hitenje in naglica katerih energija se hitro porabi in mine. Preveč sile uporabljene naenkrat. Nasilnost, intenzivnost, ki pa ne traja. Urnost, hitrost, nemir, pogum, drznost, zaupanje, svoboda, konflikti, nasilje; govor, svetloba, električna energija; velika hitrost prenosa energije;
Ljubezen in občutek svobode do odprtih prostorov, prostosti. Velikodušnost, subtilnost, zgovornost, naraščajoče misli, ki pa so še nekoliko nezanesljive; razpršitev in razsipanje lastne energije; Lakomnost, nesramnost, zatiranje. Tatvine in ropi. (Ta karta je zelo dovzetna za vpliv sosednjih kart.)
Hod / Merkur + Merkur: (Krepi vse Merkurjeve lastnosti)
(prevod iz Liber T Sonja B.)

Ni komentarjev:

Objavite komentar