Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

torek, 1. november 2011

2.dekanat Škorpijona, od 02.11-12.11., pripada 6 Kup- UŽITEK

ŠESTICA KUP - UŽITEK


Element - Voda
Pozicija na Drevesu življenja: Tifaret - 6. sefirot
Astrološke značilnosti: Sonce v Škorpijonu
Ta karta prikazuje vpliv števila Šest, Tifareta, v garnituri Vode, ki ga še pojača Sonce, ki se pravtako nanaša na Šest. V celoti je to podoba vpliva Sonca na Vodo. Njegova ostra, toda uravnovešena moč deluje na tip razkroja - bivši v Znaku Škorpijona - ki je baza vse plodnosti, vsega življenja.
Peclji lotusov so se združili v izdelano plesno gibanje. Iz njihovih cvetov voda brizga v Kupe, ki še niso polne in prenapolnjene kot v Devetki spodaj.
Užitek, v nazivu karte, moramo razumeti v najvišjem pomenu, vključujoč dobrobit, skladnost naravnih sil, brez truda ali napetosti, lahkotnost, zadovoljitev. Tej ideji je tuje poveličevanje naravnih ali umetnih poželenj. Vendar pa na izrazit način predstavlja izpolnitev seksualne Volje, kar prikazujejo  vladajuča Sefira, planet, element in znak.
V Ji Kingu Sonce v Škorpijonu predstavlja 20. heksagram, Kwan,  ki je tudi "Velika Zemlja", bivši podvojen trigram Zemlje Kwan pomeni "izpoljevanje", a tudi "kontemplacijo" in se neposredno nanaša na Prvosvečenika, obredno očiščenega, ki predlaga svojo daritev. Ideja Užitka-Razkrajanja kot Zakramenta je torej predstavljena tako v heksagramu kot v pričujoči karti; dočim Vojvoda Chau razdvojene linije komentira v smislu analitične vrednosti te Euharistije. To je eden od univerzalnih ključev Vrat Iniciacije. Da bi to dojeli in v celoti z veseljem sprejeli, moramo poznati, razumeti in izkusiti Skrivnost Devete Stopnje O.T.O. (iz Tahutijeve Knjige prevod J.T.)



Tifaret vode: Harmonija in lepota v srčnih zadevah. Začetek želje, sreče,
uspeha ali užitka. Dobro počutje, harmonija naravnih sil brez truda, enostavnost, zadovoljstvo, užitek.
Sonce / Škorpijon: Začetek stanovitne rasti, dobiček, in užitek, ampak samo začetek le-teh.
Preeminentno plodna karta, gnitje kot podlaga vse rodnosti, za vse življenje. Izpolnjevanje seksualne Volje . Prav tako žalitev, odkrivanje, znanje in v nekaterih primerih spor in spopad zaradi nezaželenega vsiljevanja in nečimrnosti. Včasih nehvaležnost in domišljavost, včasih ljubeznivost in strpnost (v skladu z dostojanstvom kot ponavadi).
Tifaret / Sonca + Sonce: (Krepi vse Solarne lastnosti).

Ni komentarjev:

Objavite komentar