Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

sobota, 31. december 2011

2.dekanat Kozoroga, 01.1. - 11.1., pripada 3 Diskov

Trojka Diskov - DELO


Element - Zemlja
Pozicija na Drevesu življenja: Binah - 3. sefirot
Astrološke značilnosti: Mars v Kozorogu

Vpliv Binah v sferi Zemlje pogojuje materialno ustanovitev ideje Univerzuma, določitev njegove bazične oblike. Vladar Mars se tu nahaja v Kozorogu, v katerem je tudi eksaltiran. Njegova moč je konstruktivna; on je gradbenik, inženir. Karta prikazuje piramido v tlorisu. Bazo oblikujejo tri kolesa, ki predstavljajo tri alkemijske prvine, Živo, Žveplo in Sol; tudi Satva, Radžas in Tamas v hinduizmu; ali Alef, Mem in Šin - Zrak, Ogenj in Vodo - i.e. Tri Materne Črke hebrejskega alfabeta.
Piramida stoji v Velikem Morju Binah, v Noči Časa; toda morje je strjeno; zato so barve v ozadju pisane; hladno in prozorno temno siva z indigo ter zelenimi vzorci. Stranice piramide imajo močan rdeč odtenek, kar kaže na vpliv Marsa.





 POMEN:
(+): Težko delo, kot osnova bodočega uspeha. Zaključek dela. Nadaljevanje ljubezenske veze, ki je v preteklosti ostala nedokončana. Poslovni projekti. Potreba po timskem delu ali sodelovanju z drugimi osebami. Disciplina. Gradbena podjetja-projekti. Nepremičnine. Delovna, konstruktivna sila, gradnja, zidanje, ustvarjanje. Uresničenje in povečanje materialnih stvari. Dobitek v trgovinskih transakcijah. Lestvica – mesto - položaj. Povečanje. Vpliv. Hitrost v poslu. Začetek stvari, ki se bo kasneje izgradila. Partnerstvo ali podobna veza, kjer je denar pomemben dejavnik. Včasih želja po nemogočem. Ostroumnost v materialnih stvareh. Karta materialne produkcije. Ne dovoljuje nikakršnih človeških slabostih, ker so stvari dobro narejene le na ta način.
 (-): Izčrpanost. Utrujenost.Sebičnost. Ozkost in predsodki.
 ASTRO: Natančna, logična in hladna akcija. Obvladovanje, koncentracija, vztrajnost.
Bolj defenzivni kot agresivni refleksi. Obljube nanj ne vplivajo. Vztrajnost, dolgoročni cilji.

Ni komentarjev:

Objavite komentar