Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

petek, 2. december 2011

2.dekanat Strelca od 02.11. do 12.12. pripada 9 Palic

Devetka Palic - ČVRSTOST
Element - Ogenj
Pozicija na Drevesu življenja: Jesod - 9. sefirot
Astrološke karakteristike: Luna v Strelcu 

Ta karta pripada sferi Jesoda, Bazi; tu se energija spet uravnovesi. Devetka vedno pomeni poln razvoj Sile v odnosu do Sil iznad nje. S praktičnega in materialnega stališča Devetko lahko smatramo za najboljši iztržek dotičnega tipa.
Karti vlada Luna v Strelcu, tako da gre za dvojen lunin vpliv na Drevesu Življenja. Od tu aforizem "Sprememba je Stabilnost."
Palice so postale Puščice. Osem jih je v ozadju, spredaj pa je glavna puščica. Slednja ima Luno za špico in Sonce za gonilno silo zgoraj; kajti pot Strelca na Drevesu Življenja povezuje Sonce in Luno. Plamenov je deset, kajti Energija je usmerjena navzdol. (iz Tahutijeve Knjige prevod J.T.)

Jesod Ognja: Moč, krepkost, vitalnost, zdravje (ponovna pridobitev zdravja).Ogenj vitalne duše je močan, goreč in ustvarjalen. Uravnoteženost znotraj psihe, dinamična (tekoča) resolucija notranjega konflikta. Velik uspeh, ampak preko prepira. Zmaga, pred tem pa zaskrbljenost in strah.
Luna / Strelec: mobilnost, prilagodljivost, stabilnost skozi nenehne spremembe. Enormna in konstantna sila, katero nič ne omaja. Herkulska moč, ki je včasih uporabljena inteligentno.Radodarnost, zasliševanje, in radovednost; privlačnost glede zunanjega videza, trmoglavost, svojeglavost.
Jesod / Luna + Luna: (krepi vse Lunarne lastnosti.)
(prevod iz Liber T Sonja B.)


Ni komentarjev:

Objavite komentar