Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

ponedeljek, 12. december 2011

3.dekanat Strelca od 12.12. do 22.12. pripada 10 Palic

Desetka Palic - ZATIRANJE


Element - Ogenj
Pozicija na Drevesu življenja: Malkut - 10. sefirot
Astrološke karakteristike: Saturn v Strelcu

Število Deset je Malkut, ki je privesek ostalih devetih Sefir, a ni v neposredni komunikaciji z njimi. Prikazuje Silo, ki se je odlepila od svojega spiritualnega izvora. Postala je slepa Sila in s tem najagresivnejša oblika te posebne energije, brez spremljevalnih vplivov. Plameni v ozadju so podivjali. To je Ogenj v svojem najbolj uničujočem vidiku.
Na karto vpliva tudi Saturn v Strelcu. Tu gre za močno antipatijo. Strelec je spiritualen, hiter, lahkoten, spremenljiv in sijajen; Saturn pa materialen, počasen, težak, trdovraten in mrk.  
Osem Palic je še vedno prekrižanih, prikazujoč ogromno moč spolnjenih sil Ognja; a so izgubile svoje privilegije plemenitosti. Njihovi konci so bolj podobni krempljem; manjka jim avtoriteta in inteligenca prejšnjih kart; v ospredju sta dva ogromna Dordža z Dvojke Palic, povečana v kole.
Celotna slika sugerira zatiranje in preprečevanje. To je bedasta in trmasta krutost, od katere se ne da zbežati. To je Volja, ki ni dojela ničesar izven svoje gole nakane, njena "sla po rezultatu", in bo sama sebe požrla v požaru, ki ga je sama zanetila. (iz Tahutijeve Knjige prevod J.T.)




Malkut Ognja: Slepa sila ločena od svojih duhovnih virov. Gospodovalna sila in energijakrutost, zloba, maščevanje, krivica.
Saturn / Strelec: Kruta in neusmiljena moč uporabljena za materialne in sebične namene. Tiranija, zatiranje, represija. Lahko se pokažejo napake v stvareh, in je nasprotje preveč močno, da bi se uprlo, kar izhaja iz pretirane osebne sebičnost na začetku. Dvom, občutek preobremenjenosti ali ne bit kos nalogi. Sovražnost, leži, zloba, obrekovanje, zavist, prevara, trma, če je slabo postavljeno. Če je dobro postavljeno, močan čut za pravičnost in moralo, askeza, preudarnost, ustrežljivost, objektivnost, požrtvovalnost, in velikodušnost.
Malkuth + Saturn: Vztrajnost, potrpežljivost, trud, ampak le z malo koristi. Potreba po varčnosti. Materializem, posesivnost. Preobremenjenost vztrajnosti ovira napredek.


Ni komentarjev:

Objavite komentar