Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

četrtek, 31. maj 2012

Liber Librae - Knjiga Ravnotežja

Liber 30 - Knjiga Ravnotežja. V tej knjigi, je na zahodni način opisan potek oz. elementarni postopek ali študija moralnega delovanja za povprečnega človeka. To je Karma Joga, katera je napisana za "zahodnjake". In seveda je, kot je že na začetku omenjeno, "O ti, ki hrepeniš po našem  starem Redu", mišljeno na Red Ordo Templi Orientis ali skrajšano O.T.O. 
Vzhodnjaški način učenja Karma Joge je pri nas na zahodu zelo dobro poznan in poučevan. Vpišite Karma Joga v iskalnik in dobite na stotine zadetkov na to temo, predvsem vzhodnjaškega učenja. Dočim je zahodni študij Karma Joge preko Knjige Ravnotežja popolnoma oz. zelo malo znan nam zahodnjakom. Kakšen paradoks. Večina sploh ne ve, da obstajajo zahodne t.j. naše "domače", povedano v žargonu, da bo bolj razumljivo, misterijsko-magijske šole, katere poučujejo vse vrste znanja, katero je potrebno, da lahko današnji človek duhovno napreduje. Še več, naše učenje je takšnega tipa, da se lahko preko njega, če je študent dovolj "priden" doseže tisto največ kar je možno doseči v tem zemeljskem življenju. Recimo, kot primer naj navedem, nam vsem  poznanega Junga. Proti koncu svoje kariere je "naletel" na Tarot karte in navdušeno izjavil, da je v njih tisto, kar je celo življenje "iskal". No in Tarot je eno od zgoraj omenjenih znanj, katero se poučuje.  Večina ljudi na zahodu pozna in se uči samo preko vzhodnjaških tehnik. To je "pripomogla" predvsem propaganda, katera je Magiko, to starodavno modrost, preko negativne propagande, degradirala na nivo šarlatanstva, ukvarjanja z demonskimi silami in drugimi praznoverji, s katerimi strašijo nevedne ovčice, katere se ne upajo misliti in predvsem preverjati stvari s svojo glavo. Stare Mojstre zahodne modrosti so tako, kot je znano iz zgodovine, pošiljali na grmade. Novejše pa očrnijo in demonizirajo preko medijev. Tako verjetno  99% zahodnjakov misli, da se je, recimo, A. Crowley  ukvarjal s črno magijo. Naj tako tisti, kateri tako mislijo, preberejo to Knjigo Ravnotežja in povejo kje v  njej najdejo kaj "demonskega", namesto tega, da papagajsko ponavljajo, nekaj kar so brali od nekega nevednega novinarja, kateremu je bilo "ukazano" kaj naj napiše ;).  




2 komentarja:

  1. * 93 Darko, to si dobro povedal tj. zapisal!
    Knjiga Ravnovesja je kristalno jasen tekst, ki ga je Sir Aleister Crowley prakticiral do konca življenja, ne glede na senzacionalistične izmišljene zgodbe bedakov, ki so itak pozabljeni v našem času, med tem ko pa genij A. Crowley končno pridobiva zasluženi sloves humanističnega vsesplošnega Svetovnega Učitelja! 93 *

    OdgovoriIzbriši
  2. Opa ..Tole pa delim ....Zame primeren način predstavitve snovi, ki je premnogim še vedno bav, bav ! Hvala

    OdgovoriIzbriši