Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

četrtek, 20. januar 2011

1 dekanat Vodnarja ( 20.1 - 30.1.)

Danes  ob 11:18 je  a v  h in  b b in temu 1 dekanatu vlada Petica Mečev.


Petica Mečev - Poraz

Geburah, kot vedno, povzroči razkol; a ker tu vlada Venera v Vodnarju, gre prej za slabotnost, kot pa za premoč, kot vzrok za nesrečo. Sentiment je oslabil razum. Poraz je posledica pacifizma, nemara tudi izdajstva.

Rezila mečev oblikujejo inverten pentagram, ki vedno simbolizira nekaj zlohotnega. Tu so zadeve še slabše; ročaji mečev so si vsi različni med seboj, rezila pa so vsa zvita ali skrhana, tako da dajejo vtis utrujenosti. Samo spodnji meč je pokončen, a ta je najmanj dejaven. Vrtnica iz prejšnje karte se je povsem razpršila.
Zgodovinarji srečni ugotavljajo dve verni ilustraciji, ki ju podajata ta karta in zadnja, namreč, začetek Ozirisovega (1) in Horusovega (2) Eona. Vrline, ki so bile značilne za Šparto in Rim, so izginile in nastopila je Pax Romana. Odsotnost taiste vrline je povzročila korupcijo znotraj Imperija. Dvospolni kulti, kot so Dionizov (v skvarjeni obliki), Atisov, Adonisov, Cibelin ter lažne Demetre in sprostituirane Izide, so zamenjali strožje rituale pravih Solarno-Faličnih Bogov; dokler ni končno (ko so gospodarji izgubili ugled in s tem nadzor nad maso, tako tujo kot domačo) najnižji izmed vseh suženjskih kultov, odet v pravljice najpodlejšega izmed parazitskih rodov, prevel ves znani svet in ga za petsto let potopil v sramotno temo. Uživaje bodo povlekli vzporednice s podobnimi pojavi, ki jih doživlja moderna generacija.
(iz Tahutijeve Knjige)




POMEN:
 (+): Pazite na svoje besede, če nimate izbire, raje izberite molk. Marljivost. Bistre in hitre misli.
 (-): Intelektualno presojanje je oslabljeno  in preplavljeno s čustvi. Neuspeh. Siromaštvo. Žalost. Okrutnost. Strahopetnost. Enostranska komunikacija. Odtujenost. Mentalna destruktivnost. Sebičnost.
 Poraz je posledica pacifizma, možna celo izdaja.Poraz zaradi hinavščine, popuščanja in prepuščanja. Ne izgubite kontrole nad samim sabo. Spor je končan in razrešen na škodo osebnosti. Izguba. Podlost narave. Vsiljivec, ki se vmešava v vse. Razdiralec prijateljev, ki mrzi mir in ljubezen, med drugimi ljudmi.
 Okruten, vendar zajec, nehvaležen in nezanesljiv.  Karta pretirane samozavesti in pretirane volje. Za slikovito predstavo, pomoslimo na težko kladivo, ki zabija risalni žebljiček, ali morda na brezrokega lokostrelca. Nasvet: vzami si počitek in preveri svojo opremljenost. Če se hoče poročiti, se mora oseba spremeniti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar