Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

petek, 21. januar 2011

Nekaj osnovnih misli o Tarot mandali

 Da bi se malo bolj razumelo, kaj sploh ti dekanati (o katerih pišem) in pa pripadajoče karte pomenijo in od kot so se »vzeli«, bom na kratko obrazložil »šemo«  Tarot mandale, katera prikazuje mapo Univerzuma. Na zunanjem krogu imamo Manjše Arkane, o katerih pišem za vsak dekanat. V 3 krogu so Astrološka znamenja in pripadajoči Aduti. Od njih je povlečena črta, ki na zunanjem krogu označuje, kdaj se kateri znak začne in druga kdaj se konča (30 dni z 3 dekanati po 10 dni). V zdajšnem primeru, bi to pomenilo, ker je začetek vodnarja (spada pod XVII Atu-Zvezda), da vlada 1 dekanatu karta 5 Mečev Poraz, nato 2 dekanatu 6 Mečev Znanost itd. Male (in Dvorske) Karte tvorijo ogrodje Tarota v njegovi osnovni funkciji mape Vesolja, tako, da bi se  lahko reklo, da predstavljajo bistvene ideje, katere se lahko preko njihove simbolike (opisa), »čutijo, analizirajo« v vsakdanjem življenju. One so v povezavi z Sefiroti (recimo temu Bogovi), vendar niso identične. So samo podelementi, ali deli »Slepih Sil« v oblasti »Bogov«, katerim vladajo Inteligence v Svetu Jetzirah Povedal bi, da ko govorim o Bogovih, ne mislim v klasično religijskem smislu, ampak samo kot Energije Narave, katere so preko imen, števil, slik Bogov simbolno predstavljene.
Vsak si tako lahko pogleda, v katerem dekanatu je rojen in od tam povleče črto točno do sredine kroga. Vsi krogi  in pripadajoči simboli, katere seka črta,  mu lahko dajo skozi meditacijo globlji vpogled v samega sebe. Kot zanimivost še to, da se lahko uporabi pri deviniranju (ali predvidevanju in ne prerokovanju kot je v navadi, da se »prerokovalci« imenujejo, pri tem pa ne vejo, da je bilo tako malo Prerokov skozi zgodovino in da se še skoraj točno ve, kateri so to bili in da njih sigurno ni med njimi ;)) z Tarotom,  Dvorska karta iz 2 kroga kot označna karta (ali signifikator) osebe, katera vprašuje. Torej, če je oseba rojena na današnji dan, je njena označna karta Princ Mečev.
Ta šema pa skriva še mnoge druge dragulje, katere pa lahko vsak sam s preučevanjem sebe preko Tarota tudi spozna. Kot je napisano, nad, katerimi vhodom že :), Spoznaj Samega Sebe.

Ni komentarjev:

Objavite komentar