Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

četrtek, 13. januar 2011

3 dekanat kozoroga

b je danes ob 4:36 prešla iz w v x  a je še vedno v g in to v 3 dekadi, katera traja do 20.01., ko nastopi vodnar. Po Thoth tarotu, temu obdobju vlada 4 diskov Moč. Spodaj je prevod iz Tahutijeve Knjige Alister Crowleya.

Š TI R I C A   D I S K O V –  MOČ

Štiri, Hesed, prikazuje ustanovitev Univerzuma v treh dimenzijah, se pravi, izpod Brezna med Idealnim in Realnim. Generirajoča ideja se izkaže v polnem materialnem vidiku. Karti vlada Sonce v Kozorogu, to je, v Znamenju njegovega preporoda. Diski so veliki in solidni; občutje trdnjave je v tej karti; ta predstavlja Zakon in Red, ki ju vzdržujeta stalna avtoriteta in budnost. Sami diski so kvadratni, torej je revolucija tej karti tuja in nasprotna; ti vsebujejo znamenja Štirih Elementov. Ob vsem tem oni vseeno revoluirajo; obramba nekaj zaleže zgolj tedaj, kadar je karseda aktivna. V kolikor se zdi nameščena, je to inženirjeva "mrtva točka"; in Kozorog je tista točka, kjer se Sonce "obrne znova proti severu". Ozadje je temno azurno, opacano rumeno, in spominja na trdnjavski jarek; onstran le-tega je še zelen in indigo vzorec, ki predstavlja varovana polja, ki jim trdnjava zagotavlja varnost.
V Ji Kingu Sonce v Kozorogu predstavlja 2. heksagram, Khwan, ki predstavlja Ženski Princip. Zanimiva je primerjava z angleško besedo Queen, anglosaksonsko Cwen, staromerciansko Kwoen, islandsko Kvan, gotsko Kwens, ženska. Indogermanski tip je g(w)eni, sanskritski koren pa GwEN. Omeniti moramo še Cwm, coombe in sorodne besede, ki pomenijo zaprto dolino, običajno z vodo, ki iz nje teče. Womb - nemara mehkejša oblika?
Tu so še številne besede, ki izhajajo iz korena Kas, ki vključuje ograjen in ojačan prostor. Case, castle, chest, cyst, chaste, incest in tako naprej.
Prvotni koren tega razreda besed je guturalen. Tu so še hebrejske atribucije: Gimel, luna; Het, Rak, Hiša Lune; Kaf, Kolo; Qof, Luna, ATU XVIII; Guttur, grlo. Grleni glasovi tako sugerirajo neko drugo grlo; eno je kanal za dihanje in hranjenje, drugo za razmnoževanje in izločanje.

Tukaj pa je še en dodatek:
POMEN:
(+): Napredek v poslu. Uspeh. Temelj bodočega blagostanja. Darila. Materalni dobitki. Ostvaritev dolgoročnih ciljev. Zakon. Napredovanje v poslovni hierarhiji. Predstavlja zakon brez agresivnosti. Siguren materialen dobitek, uspeh, položaj, gospodarjenje. Kompletna zemeljska moč, ki vodi dalje od sebe. Urejenost. Mala podjetnost. Premija. Originalnost. Darila in nagrade. Povečanje dohodka, dober projekt. To je karta solidnosti kamna. Pri tem mislimo na kamen ali maso, ali najbolj stabilne temelje, ki stejih kdaj videli.
 (-): Ob Dvorni karti - oseba, ki vas želi popolnoma posedovati. Pohlep po materialnih dobrinah.

Ni komentarjev:

Objavite komentar