Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

četrtek, 13. januar 2011

Rogatec in Rogaška







Zgodba iz resničnih dogodkov, nastala ponoči v podzemlju Kluba KGB, kjer ima Mladen Kralj razstavljene svoje kipe in od koder je tudi slika na levi strani. Vsi, kateri pa obiščete kdaj ta Klub, "pokukajte" malo okoli in ne samo za šank, pa za kelnercami ;)










Toraj v Rogatcu na gradu Strmol, se je odvijala zaključna razstava slikarsko-kiparske kolonije, na katero sem bil povabljen.Napisal bom nekaj o razstavi in o tem, kako je sploh prišlo do nje. Ker se že dolgo govori in ne samo govori, to se že ve, da sta Rogatec in sosednja Rogaška že skozi zgodovino venomer na "bojni nogi". Zato so Modri z njihovih okoliških Svetih Planin sklenili, da jim je potrebno malo več umetnosti, da bodo preko nje spoznali, kako niso med seboj skregani, ločeni, ampak združeni. In da jim samo njihova ničemernost, zavist, škodoželjnost in ostale "dobrote" sodobnega človeka preprečujejo, da bi videli, kako lepa sta v resnici oba. ON in ONA. Rogatec in Rogaška. In tako so Modri z Planin poslali med ostalimi na to slikarsko-kiparsko kolonijo tudi samega Kralja, katerega poznamo med nami pod imenom Mladen.

Hitro je uvidel (slika zgoraj), da je edino zdravilo za njih, če pride sem tudi Rogaška in ju tukaj skupaj ustvari. In da ne boste mislili, da to ni res, da mu je sama Rogaška pozirala, prilagam sliko kot dokaz.

In kaj mu je potem preostalo drugega, kot da svojega Rogatca upodobi, medtem ko z rokami glino Rogaške gladi. Kaj pa mu je tukaj tako zaljubleno šepetala na uho, da je kar v ekstazi, pa zaenkrat še noče izdat. Umetniki pač :)

No in tukaj sta oba kipa razstavljena še v vsej svoji lepoti.





 Vse pa ni bilo tako enostavno. V odzadju se je še marsikaj dogajalo. Recimo, Sanje in Črni golob stoječ na eni nogi, sta nenehno spremljala vso dogajanje. Tako da Modri z Planin, niso nič prepustili naključju in slišati je da pravijo, če Rogatcu in Rogaški še to ne bo pomagalo, potem ne vedo več, koga jim še naj pošljejo.




Mladen, hvala še enkrat za povabilo na čudovito razstavo.



Ni komentarjev:

Objavite komentar