Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

sobota, 19. februar 2011

1 dekanat Rib je od 19.2 - 01.03., karta 8 Kup - NEMAR

Danes  ob 01:25  je i in  b c

Osmica Kup - NEMAR

Element - Voda

Pozicija na Drevesu življenja: Hod - 8. sefirot
Astrološke značilnosti: Saturn v Ribah

Hod, Osma Sefira, vlada tej karti v garnituri Vode. Prikazuje vpliv Merkurja, ki pa ga premaga vladajoči Saturn v Ribah. Ribi predstavljata mirno, a stoječo vodo in Saturn jo povsem omrtvi. Voda ni več morje, temveč je mlaka; in v tej karti ni več nobenega rastja, ki je bilo še v prejšnji karti. Lotusi so, vsled pomanjkanja Sonca in dežja, oveneli, prst pa jih samo zastruplja; le še dva stebla kažeta nekaj življenja. Kupe so votle, stare in počene. Urejene so v tri vrste; v zgornjih dveh vrstah so povsem prazne. Voda kaplja iz dveh cvetov v dve osrednji kupi in iz njih v spodnje, ne da bi jih napolnila. V ozadju je jezero ali laguna v prastari pokrajini, ki jo je nemogoče kultivirati; samo bolezen in zastrupljena miazma uspevata v tej širni Pustoti. Voda je temna in blatna. Na obzorju je bleda, rumenkasta svetloba, ki jo navzdol potiskajo težki svinčeni indigo oblaki. Primerjava z zadnjo karto kaže nasprotno in komplementarno zmoto. Prva je vrt Kundri, druga pa Palača Klingsorja.
V psihopatologiji Poti ta karta predstavlja Ošpice Krščanskega Misticizma. (iz Tahutijeve Knjige)

POMEN:

(+): Iniciacija v misterije. Metafizična občutja.Obdobje karmičnega prečiščevanja.  Molitev. Predanost.
(-): Ravnodušnost. Brezvoljnost. Brezciljnost.Beganje od mesta do mesta. Beda.Čustvena nestabilnost.  Žalost. Samoizpraševanje, samoraziskovanje. Občutki krivde. Višek neugodnosti, brez moči za borbo.
Ravnodušnost pri doseganju uspehov. Nenadna želja po samomoru. Pomanjkanje ravnodušnosti do čustev. Preveč pasivnosti. Težave na zdravstvenem in čustvenem področju. Uspešna situacija lahko postane neznosna. Karta tatov.

Ni komentarjev:

Objavite komentar