Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

sobota, 19. februar 2011

Še o SVASTIKI


Tukaj je nadaljevanje zapisa o Svastiki od 4.2.
Na levi sliki je naslednja razlaga Svastike. (a) hebrejska črka Alef, na Drevesu Življenja (je že po obliki podobna Svastiki) je postavljena na pot, ki povezuje Keter z Hokmahom v Tarotu je to 0 Atu, Norec.(b) da bi se iz Vrhovnega Sefirota (1)  začelo gibanje je potrebno nasprotje, (c) vrtenje Svastike, katero se začne z Ovnom do Bika in tako po vrsti, dokler se ne zaključi iz Rib ponovno v Ovna. Eno sončno leto.
Glede levo ali desno sučne Svastike je tudi dosti govora. Na sliki po (d) je desno sučna t.j. sončna, moška. Krak je tako, kot "rep", slično kot rep kometa in pod (e) ženska, Lunarna, katera se suče v levo.
Razmišljal sem, da levo sučna Svastika lahko tudi predstavlja Makrokoznos, kjer gredo Ozvezdja "nazaj", od Ovna do Rib in do sem, kjer smo, Vodnarja (čeprav so tudi o tem ali je že doba Vodnarja ali ne mnenja deljena, vendar ni važno, važno je da se suče;)), dočim v mikrokozmosu, na zemlji in v nas, je gibanje Svastike v desno.
17 kvadratov Svastike se nanaša tudi na IAO, katere numerična (hebrejsko) vrednost je tudi 17 (za O je vzet Vau), kar pa še nadalje"zakomplicira" ali "razjasni" skrivnost Svastike (in prav tako IAO:))

Ni komentarjev:

Objavite komentar