Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

petek, 25. februar 2011

Človekove Pravice - LIBER OZ

Glede na to, da vlada vedno večja zmeda v svetu. Kjer so predpisani zakoni človekovih pravic zgolj farse, katere ti dajo največ to, da lahko "svobodno kupuješ" v več trgovskih središčih, namesto v enem pametnem. Da ne govorim o vojnah in vseh ostalih grozot teptanja človeka od strani Črnih Bratov, kateri se vedno bolj bojijo za svoja "jajca", katera jim bo tako in tako vsak čas razneslo. Tako objavljam Liber OZ, kateri podaja na "preprost" način Človekove Pravice, katere so v skladu z človekovo Božansko Naravo. Nič več strahu od zdaj naprej ;)
Tistemu, kateremu pa se bodo zdele te pravice preveč "enostavne" pa lahko gre takoj k psihoanalitiku in mu reče, recimo, da ne ve, zakaj ga tako moti, ker njegov partner, sosed, babica, vedno nosi rdeča oblačila ;).



Liber LXXVII vel

      z:


"zakon močnega: to je naš zakon in radost sveta" (AL II:21)

"Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon." (AL I:40)

"Ti nimaš druge pravice, kot delovati po svoji volji. Deluj tako in nobeden ti ne bo rekel ne." (AL I:42-43)

"Vsak moški in vsaka ženska je zvezda." (AL I:3)

Tukaj ni boga razen človeka.

1. Človek ima pravico, da živi po svojem lastnem zakonu -
da živi na način kakor ga je volja:
da dela kar je njegova volja:
da se zabava kakor ga je volja:
da počiva kakor ga je volja:
da umre kdaj in kot ga je volja.

2. Človek ima pravico jesti kar ga je volja: -
da pije kar ga je volja:
da stanuje kjer ga je volja:
da se giblje kot ga je volja po površini zemlje:

3. Človek ima pravico, da misli kar ga je volja:
da govori kar ga je volja:
da piše, slika, rezlja, jedka, oblikuje, gradi kot ga je volja:
da se oblači kot ga je volja:

4. Človek ima pravico, da ljubi kakor ga je volja:-
"vzemite vašo polnost in voljnost ljubezni kakor vas je volja,
kadar, kjer in s kom vas je volja." (AL I:51)

5. Človek ima pravico ubiti tistega, kateri mu preprečuje te pravice.

"Sužnji naj služijo." --AL II:58

"Ljubezen je zakon, ljubezen usklajena z voljo." (AL I:57)


KOMENTAR NA LIBER OZ od Fra. Sabaziusa


Kako strašno
Magika brez solz, 72.pog.


Liber OZ je Aleister Crowley napisal leta 1941 za Louisa Wilkinsona (AKA Louis Marlow). Prvotno se je Liber OZ imenoval Knjiga Kozla (“The Book of the Goat”) in je veljal kot nekakšen manifest O.T.O.-ja.

Hebrejska beseda OZ nosi mnogo pomenov. Če jo izgovorimo kot “oues”, pomeni moč. Če jo izgovorimo kot “ez”, pomeni koza (a she-goat). Če jo izgovorimo kot “ahs”, pomeni močan, mogočen; če pa zadnji glas podaljšamo, pomeni priti pod okrilje, zatočišče. Črki Ayin Zayin, dodani številki 77, katera vključuje besede, kot so BOH, molil je in MNZ, vpliv Ketra, običajneje prevedeno kot sreča, usoda.

Tisti, ki so sprejeli to izredno preprosto in poetično izjavo naravnih pravic človeštva (v celoti napisano iz enozložnih besed), bi jo morali pogosto in natančno proučevati, kajti kakor je ona naša moč, je istočasno tudi naše pribežališče; in če so naše molitve goreče in če se nas drži sreča, mogoče ne bomo padli na zadnjico. Štiri moči sfinge nam bodo pri tem v pomoč. Sledeče obrazložitve bi lahko bile komur v pomoč.

1. Liber OZ se nanaša na vse moške in ženske. Ko sprejmeš Liber OZ, sprejmeš te pravice kot svoje; s tem tudi priznamo, da te pravice veljajo tudi za vse druge moške in ženske, ne samo za nas, ne samo za Telemite. “Vsak moški in vsaka ženska je zvezda.”. Toraj s sprejemom Liber OZ-a, sprejmemo tudi, da ne bomo prekršili pravic drugih (kljub temu pa to ne pomeni, da smo vezani na sodelovanje izvrševanja teh pravic drugih oseb). Crowley v 49. poglavju Magike brez solz pravi, “da prekršitev pravic drugemu, pomeni izgubo lastnih pravic do zaščite v določeni stvari”. Če zanikaš pravice drugih, si s tem zanikal samo eksistenco teh pravic; in si izgubil te pravice. Ne moreš posedovati pravico, ki jo odrekaš drugim. Tudi, ko nekdo poseduje pravico, da “ljubi, kakor ga je volja”, ni nujno, da je volja objekta, da v tej ljubezni sodeluje. Liber OZ ne odobrava posilstva.

2. Liber OZ ne daje nobenih zagotovil. (A) Liber OZ nam ne zagotavlja moči ali sposobnosti za izvedbo katerekoli izmed njegovih pravil. Človek lahko ima pravico “da riše, slika kleše, jedka, modelira, gradi kakor ga je volja”, ampak Liber OZ mu ne bo kupil materiala. Resnično, lahko ima pravico “da pije kar ga je volja”, ampak Liber OZ mu ne daje sposobnosti, da varno vozi avto, upravlja stroje, ali v vinjenem stanju izvaja ritual. (B) Liber OZ ga ne zaščiti pred posledicami izvajanja njegovih naravnih pravic. Človekova pravica “da počiva, kakor ga je volja”, ga ne varuje pred izgubo njegovega vsakdanjega kruha; njegova pravica “da je kar ga je volja” ga ne naredi imunega proti zastrupitvi ali debelosti; njegova pravica “da govori kar ga je volja” ga ne varuje pred kritiko, smešenjem, tožbami, ali izgubo prijateljstva; njegova pravica ”da ljubi, kakor ga je volja” ga ne osvobodi starševstva; in njegova pravica ”da ubije tistega, ki mu prikrajšuje te pravice” ga ne ščiti pred plinsko celico. (C) Liber OZ ne zagotavlja, da bo izvajanje katerekoli od naravne pravice rezultiralo v uspehu, sreči, izpolnitvi, zadovoljstvu, ali kakršnemkoli drugem “pozitivnem” izhodu.

3. Liber OZ nas ne osvobodi naših obvez. Liber OZ ne odobrava laganja ali neuspeha, da živimo glede na naše obljube, dogovore in odgovornosti.

S temi obrazložitvami v mislih uživaj svoje pravice. Izvajaj jih v svoji želji, da najdeš svojo Resnično voljo in jo izpolniš. Če je potrebno, se bori za svoje pravice in za pravice vseh moških in žensk.

Sabazius

Komentar prevedla: Sor. Daleth


Ni komentarjev:

Objavite komentar