Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

nedelja, 20. februar 2011

Še o LUNI



Oltar Lune iz Eleuzijskih Misterijev - Rituala Lune
Noč je bila tako "raznoliko čudovita", kakor Luna z mnogo obrazi....že tema je bila, ko na hribu sva stala in nočno nebo opazovala. "Na levo od naju bo vstala, si tiho a odločno dejala.Vendar njen čas šele prihaja. Poglej vsi ti oblaki, kateri sedaj pokrivajo nebo, vsi ti hitijo da bi jo videli in se ji priklonili. Že preden pa bo vstopila v naše vidno oko, se bodo oblaki razklali, da se bo, kakor po drevoredu, sprehodila preko nočnega neba. Ti jo boš prvi videl, ker preko znamenja raka si močno povezan z njo". In oblaki so vedno bolj hiteli preko neba...in ko stopila sva kasneje skozi vrata, da ponovno na nočni sprehod bi šla, je res, kakor po "čudežu" Luna v vzhajanju bila. Poglej, tam je, sem vzneseno vzkliknil. In oblaki so se razprli, kakor si dejala, da Ona bi lahko to zemljo obsijala....




In začula se je slavna Gajatri mantra:


Aum! let us meditate aright
On that adorable One Light,
Divine Savitri! So may She
Illume our minds! So mote it be!

iz The Sword of Song,” Sec. II (“Pentecost”)
Footnote: 519. Gayatri. This is the translation of the most holy verse of the Hindus. The gender of Savitri has been the subject of much discussion and I believe grammatically it is masculine. But for mystical reasons I have made it otherwise. Fool!

original
Aum! tat savitur vareniam
Bhargo devasia dimahi
Dhijo jo na pratiodaiat.

To je trohejski tetrameter. Pomen: 

O! meditirajmo vestno na to častitljivo svetlobo 
božanske Savitri (notranjega sonca, ipd.),
da bi razsvetlila naše ume!

zgornji pomen in spodaj je odlomek iz : Liber IV: ABA,” Part I, Ch. II (“Pranayama and its Parallel in Speech,
Mantrayoga”), Mantra 7:

Klasični primer tega je Liber Astarte vel Berylli, Knjiga Predanosti Posebnemu Božanstvu. Ta knjiga je neprecenljive vrednosti, saj nam razodeva celoten predmet v vsakem detajlu z brezhibno sijajnostjo izraza. Njena praksa zadostuje, da oboževalca privede do visoke izpolnitve. Ta je zgolj za redke. Toda vsak študent mora vztrajati v tem, da pozdravlja Sonce (na način, ki se priporoča v Libru Reš) štirikrat dnevno, kakor tudi Luno, ko se pojavi na nebu, z mantro Gayatri. Najbolje je izgovoriti mantro nemudoma, ko jo zagledate, da se vidi, če pozornost slabi, ter ponavljati mantro vse dokler pozornost ne preneha kolebati.

Ni komentarjev:

Objavite komentar