Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

torek, 1. marec 2011

2 dekanat Rib od 01.03. do 11.03. - 9 Kup - SREČA

Danes  je i in  b v h


DEVETKA KUP - SREČA

Element - Voda
Pozicija na Drevesu življenja: Jesod – 9 .sefirot
Astrološke značilnosti: Jupiter v Ribah


Število Devet, Jesod, v garnituri Vode, povrne izgubljeno stabilnost, povrnivši energijo spet v Srednji Steber. Ideja vode je tu ojačana z Luno, ki pripada tej sferi.
   V tej karti se dogodi ves pomp kulminacije in perfekcije izvorne sile Vode.
   Njen vladar je Jupiter v Ribah, kar je več kot le simptomatičen vpliv. Gre za dokončen blagoslov, kajti Jupiter je planet Heseda, ki je sfera Vode v njeni najvišji materialni manifestaciji; Ribi pa v Vodi izzoveta kvalitete ugodja.
   Simbol prikazuje devet Kup, enakomerno razporejenih v pravokotnik; vse izpolnjuje in preplavlja Voda. To je najpopolnejši in najdobrohotnejši aspekt Vodne sile.
   Jupiter v Ribah v Geomanciji predstavlja figuro Laetitia, kar pomeni radost, srečo in je ena najugodnejših in najmočnejših med vsemi šestnajsterimi geomantičnimi figurami; Solarni, Lunarni in Merkurijski simboli so namreč v najboljšem primeru dvomljivi ter zagonetno ambivalentni; Venerični naznanjajo prej neko olajšanje, kot pa nek pozitiven blagor; Saturn in Mars se izpoljujeta v svojih najslabših aspektih; in celo zvesta družabnica Laetitiae, Acquisitio, ima svoje neugodne in celo nevarne vidike. Toda uglašenost Laetitiae s to karto je domala popolna; sam Ganimed toči vino, neomejen in  prekipevajoč pridelek pravega bogovskega nektarja; ta banket je urejeno uživanje in Prava Modrost, samoizpolnjena v Popolnem Zadovoljstvu. (iz Tahutijeve Knjige)


Ni komentarjev:

Objavite komentar