Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

sobota, 11. junij 2011

3 dekanat Dvojčkov, 11.6.- 21. 6., vlada 10 Mečev - RAZSULO

Sonce je v Dvojčkih in Luna je v Tehtnici

10 Mečev - RAZSULO


Element - Zrak

Pozicija na Drevesu življenja: Malkut - 10. sefirot
Astrološke značilnosti: Sonce v Dvojčkih

Število Deset, Malkut, kakor vedno, predstavlja kulminacijo čiste energije neke ideje. Tu prikazuje pobesneli razum, razmajana besnenje brezdušnega mehanizma; logiko lunatikov ter (po večini) filozofov. To je razum, ki se je ločil od resničnosti.
Karti vlada tudi Sonce v Dvojčkih, a ji merkurijska zračna kvaliteta Znaka razprši njegove žarke; ta karta prikazuje zmedenost in razkol skladne in stanovitne energije.
Držaji mečev so na položajih Sefir Drevesa Življenja, toda vrhovi prvih petih in predzadnjih treh udarijo in pretresejo osrednji Meč, ki predstavlja Sonce, Srce, dete Hokmah in Binah. Deseti meč je pravtako zlomljen. To je razsulo razuma ter vseh mentalnih in moralnih kvalitet.
V Ji Kingu Sonce v Dvojčkih odlikuje 43. heksagram, Kwai, ki je Vodna manifestacija Falusa in pravtako skladnost teh dveh Trigramov, namreč, Vode in Falusa (i.e. Janga; op.p.), če ju gledamo v njunem prepletu.
Značaj heksagrama je povsem v skladu z Desetko Mečev. Predstavlja zatretje Kreativnega poriva, slabotnost, skvarjenost, tudi utvaro, ki prizadene ta princip sam. Toda, če gledamo na Heksagram kot orakelj, le-ta svetuje vladarju, da naredi čistko med oficirji. Čudno, toda kitajski učenjaki rabi tega heksagrama med modreci pripisujejo iznajdbo pisanih znakov, ki so nadomestili vozlaste vrvi. Dvojčkoma vlada Tahuti; 10 je ključ Neapeljskega Aranžmaja; Apolon (Sonce) pa je patron literature in umetnosti. Tako ni ta sugestija nič manj primerna za kabalistično korespondenco, kot je njen dvojni poudarek na Vodi in Soncu.
Mimo tega, kakorkoli že, vzporednost je popolna.

Malkut/ Zraka: Razsulo, smrt, poraz, motnje; vendar v duhovnih zadevah, konec zablod. Uničenje na koncu. Nestvarnost; idej, sanj, načrti nikoli praktično izvedeni.
Sonce/Dvojčki: nediscipliniran, vojskujoče se sile, popoln neuspeh. Razdor, nered in razpršitev harmonične in stabilne energije Sonca; potlačenje kreativnega inpulza; slabost, korupcija, razpad. Propad načrtov in projektov; vendar (če je dobro postavljena) z naznačenim obetom, za "boljše čase", kljub trenutnim okoliščinam. Zavračanje, nesramnost in vsiljivost, ter uživanje v tem. Uničenje sreče drugih; opravljanje; preveč nekoristnega govorjenja z preveč besedami. Vendar pameten in zgovoren glede na položaj.
Malkut + Sonce: Konec iluzij. Potreba po vztrajnosti, vzdržljivosti, praktičnosti. Poudarek na stvarnih/materialnih iluzijah. Potreba po uglašeni(skladni) materialni usmeritvi.  Potreba po občutku za praktične zadeve, občutku za obliko in smisel za humor.

Ni komentarjev:

Objavite komentar