Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

ponedeljek, 13. junij 2011

Veroizpoved iz Gnostične Maše

od koder sem tudi dobil idejo za "objavo" namestnika Sonca iz prejšnega bloga.



Veroizpoved iz Liber XV - Gnostične Maše , III. dela imenovanega: O Obredu Vstopnega Speva.



DIAKON in LJUDJE: Verujem v enega skrivnostnega in neizrekljivega GOSPODA in v Zvezdo v Družbi Zvezd, iz katere ognja smo ustvarjeni in h kateri se bomo povrnili; in v enega Očeta življenja, Skrivnost Skrivnosti v Njega ime CHAOS, edinega namestnika Sonca na Zemlji in v en Zrak, hranitelja vsega kar diha.

In verujem v eno Zemljo, Mater nas vseh in v eno Maternico, iz katere so vsi ljudje spočeti in v kateri bodo počivali, Skrivnost Skrivnosti v Njeno ime BABALON.

In verujem v Kačo in Leva, Skrivnost Skrivnosti v Njega ime BAPHOMET.

In verujem v eno Gnostično in Katoliško Cerkev Svetlobe, Življenja, Ljubezni in Svobode, katere Beseda Zakona je ΘΕΛΗΜΑ.

In verujem v skupnost Svetnikov.

In v kolikor se hrana in pijača dnevno v nas spreminjata v duhovno snov, verujem v čudež Maše.

In priznavam en Krst Modrosti s katerim dovršimo čudež Inkarnacije.

In priznavam moje življenje kot eno, individualno in večno, ki je bilo, je in prihaja.

ΑΥΜΓΝ. ΑΥΜΓΝ. ΑΥΜΓΝ.




Tukaj je podana tudi ena od analiz oz. razlage te veroizpovedi, katera je model Apostolske, v katero je vstavljen tudi del Nicejske veroizpovedi.* 



       "Verujem" = CREDO v Latinščini. To je tradicionalna oblika veroizpovedi.
            Prvi verz nakazuje monoteizem v najvišji obliki, a politemizem v vsakršni obliki je zanikan.
        "v enega skrivnostnega in neizrekljivega Gospoda".
          "Gospod" se v ritualu večkrat pojavi, brez kakršnegakoli pojasnila, kdo ali kaj to je. Neimenovani. "Skrivnosten", "neizrekljiv", torej neimenovani. Vsi nazivi definirajo in označujejo, torej se nanašajo na značilnosti, čeprav pa označujejo samo obstoj. Je nad označitvijo spola, nad vsem.
            "V eno zvezdo" pomeni Sonce ali notranjo zvezdo. Sonce je eden izmed atributov, lahko pa se nanaša tudi na vlogo Svečenika.
         GOSPOD in KAOS sta oba napisana z velikimi tiskanimi črkami. KAOS pomeni manifestirano, GOSPOD pa nemanifestirano. Velike tiskane črke označujejo tudi Diakonovo upogibnost.
            "Iz katere ognja smo ustvarjeni in k kateri se bomo povrnili, ter v enega očeta Življenja". To naznačuje aktivni princip stvaritve, preprosto KAOS.
aktivni princip, doba = moška energija. Enak je pomen velikih tiskanih črk. Z enake perspektive določa moška energija zrak, ki je pasiven; žensko in moško sta na žalost stereotipa, kar pa je pomembno za samo vsebino rituala.
            V naslednjem odstavku, se moško združi z ženskim, KAOS z zrakom. Nadalje pa je obratno, žensko z moškim. Ženska in moška vloga se skozi cel ritual uporabljata za generacijo glavne teme.
            "In verujem v eno zemljo, Mater nas vseh in v eno Maternico, iz katere so vsi ljudje spočeti in v kateri bodo počivali, Skrivnost Skrivnosti v Njeno ime BABALON".
            Babalon je tukaj Geia, ki nas sprejema in hrani, kakršnikoli pač smo. Ona je oboje, Maternica in Grob. Ko je to storjeno, je potrebna sprememba spola.
            "In verujem v Kačo in Leva, Skrivnost Skrivnosti v Njega ime BAFOMET".
            Bafomet je idol Templarjev. Tako se tu ponuja povezava z OTO. Danes je Bafomet večinoma prikazan tako kot na Levijevi sliki - Kozel-mož. Crowley je vzel to ime zaradi povezave s Knjigo Zakona. Na Tarot karti je naslikan Oven -Dioniz, ne pa bog Bafomet. Bafomet je večinoma prikazan s kozjo glavo, ženskimi prsmi, s falusom v erekciji in pod pasom močno poraslo bitje. Oven - Dioniz pa predstavlja močno spolno slo.
            Mrtvaška glava, bela lobanja z znaki čaščenja, vklesana v sarkofag je templarski znak v obdobju vladavine Filipa Lepega. Tu je vidna tudi povezava s piratsko zastavo Jollya Rogerja. Ta lobanja je običajno simbol Legbe - Afriškega Wodo/Hermes boga.
Ta lobanja ima močne energije. Navodila za njeno izdelavo ("talking head") obstajajo v "Pictrix-u". Ta zadeva je danes vsesplošno znana.
            "In verjamem v eno Gnostično in Katoliško Cerkev Svetlobe, Življenja, Ljubezni in Svobode, katere beseda Zakona je THELEMA".
            Torej štirikratna "L" beseda (v angleščini) Svobode, v povezavi z Lučjo, Življenjem in Ljubeznijo. 
            "In verujem v skupnost Svetnikov". Ta del nosi najmanj dva pomena. Lahko smo deležni bistva tistih, ki so ga dosegli pred nami.
            Svetniki = skupina v cerkvi
            Svetniki = predani vzori in zveze; zveza zmeraj pomeni - se združiti z
            Tu je tudi del teksta, ko Svečenik reče:  "Z vami zahtevamo zvezo". Tudi to se nanaša na svetnike.
            "In v kolikor se hrana in pijača dnevno v nas spreminjata v duhovno snov, verujem v Čudež Maše".
            Starešine to ponavljajo iz dneva v dan, vendar na različni način. Ne posiljuj, ne ubijaj in ne kradi. Vendar (tummion) ni samo intelektualna, ampak je mešanica našega bistva.
            Prišli smo torej do bistva rituala, ki govori o tem, da se čudež Maše dogaja vsak dan, ko hranimo naša telesa in produciramo duhovno substanco; to je čudež Maše. O tem redko tako razmišljamo. Duhovna substanca smo v bistvu mi sami. Ta del se nanaša na tradicijo ameriških indijancev, ki so častili živali, predno so jih pojedli. Namen tega je očitno v uporabi življenjske sile.
            "In priznavam en Krst Modrosti s katerim dovršimo Čudež Inkarnacije: In priznavam moje življenje kot eno, individualno in večno, ki je bilo, je in prihaja". AUMGN AUMGN AUMGN
          Kaj je torej Krst Modrosti? Rojstvo v živo obliko? Ekspanzija Chokmaha? Združitev božanske in fizične oblike?
            BAPHOMET = Baphe Metis = Krst Modrosti
            GNOSTIK = tisti, ki pozna Modrost
            SOPHIA je tudi Gnostični Angel Modrosti
            "Življenje kot eno, individualno in večno, ki je bilo, je in prihaja", kar pomeni, da smo večna bitja, ki se inkarniramo preko Krsta Modrosti. Sprejemamo človeško obliko, da dosežemo Modrost.
            Učenje predstavlja radost, veselje vsakega življenja.
         Ta koncept bi naznačeval, da mi obstajamo v drugi obliki in preidemo v fizično, da dosežemo modrost, ki nam fizični nivo lahko nudi. Ali pa to pomeni ponovno spoznati znane stvari z drugega stališča, z novimi življenji?
            Za Hindujca, postanejo Bogovi nezadovoljni zaradi večnega zadovoljevanja ugodja in demoni so iz pravih razlogov nesrečni, kajti resnično Znanje se lahko rodi samo v Človeškem Življenju.
           Fizični nivo obstaja, da se lahko bolje naučimo, kajti obstaja ogromno fizikov, ki trdijo, da mi obstajamo, da univerzum lahko bolje vidi preko naših oči. Ali pa je to mogoče Budizem?
           Mogoče pa obstaja fizični nivo, da nam je v zabavo, kot pravi Liber AL: "Kajti jaz sem razdvojena zavoljo ljubezni, zaradi možnosti združitve."
         Mi smo ogledala univerzuma, ali pa obstajamo, da bi ustvarili zabavo, ali da bi ustvarili ljubezen.
         AUMGN je Crowleyeva priredba AUM  in Amen. Oblika OM-a. GN povzroči nazalno resonanco. GN je tih kot GN pri besedi GNostično in sami besedi doda Modrost univerzalnega ciklusa. Ponovi se trikrat. Sam ritual je v številkah 3 in 5.
         Torej ritual je 15 = 3 * 5 kar pomeni "kar sem vam trikrat povedal je resnično". Amen tudi pomeni - resnično.


* Nicene Creed = Nicejska Veroizpoved

Je povzetek krščanske vere. Sestavil jo je Svet Niceje proti Arianizmu leta 325 n. št. Prikrojena, spremenjena in potrjena je bila od konstantinopeljskega Sveta leta 381 n. št. in v tej obliki jo je sprejela ortodoksna Vzhodna Cerkev. Rimo - katoliška cerkev uporablja obliko, ki vsebuje neko posebno misel. Tudi različne protestantske ločine so sprejele te spremembe.Opp.

Ni komentarjev:

Objavite komentar