Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

nedelja, 24. julij 2011

1 dekanat Leva od 23.7 - 2.8. vlada 5 Palic - SPOPAD

Petka Palic - SPOPAD

Element - Ogenj
Pozicija na Drevesu življenja: Geburah - 5. sefirot
Astrološke karaktaristike: Saturn v Levu

Ta karta se nanaša na Geburah v garnituri Ognja. Ker je Geburah sama ognjena, gre torej za čisto aktivno silo. Pravtako ji vlada Saturn v Levu. Lev izkazuje element Ognja v največji moči in uravnoteženosti, Saturn pa ga skuša obtežiti in zagreniti. Taki vulkanski moči je nemogoče omejiti njenega delokroga.

Simbol prikazuje palico Glavnega Adepta, namigujoč na dejstvo, da avtoriteta izvira od superiorjev; če temu ne bi bilo tako, bi bila ta karta v celoti katastrofalna. Še več, tu sta še dve palici Drugega ali Starejšega Adepta. Ti imata glavi Feniksa, ki dodaja idejo uničenja (ali prej očiščenja) v ognju in preporoda energije iz njegovega pepela.
Tu je še par palic Tretjega ali Mlajšega Adepta, ki sta hčerki, takorekoč, palic s Trojke Palic. V tej karti se čuti blagodejen vpliv Matere. Ena najtežavnejših doktrin, ki se tičejo Geburah, ki predstavlja neukrotljivo energijo in vznemirjenost, je, da le-to ona pridobi vsled blagega in nežnega vpliva ženskega principa.
Egipčani so to doktrino v popolnosti dojemali. Levinjo-boginjo Pasht so naslavljali kot "saeva" ali "ferox" in njeni fanatični privrženci, ki so jo hoteli poistovetiti z Naravo, so jo imenovali "rdečih zob in krempljev". Ideja seksualne krutosti je mnogokrat vsebovana v njeni najvišji božanski naravi; slično Bhavani in Kali v hinduizmu ter Šiva-Šakti koitus, naslikan na tibetanskih zastavah. Glej Liber 418, Vizijo in Glas, 4., 3. in 2. Etir; ter ATU XI !

POMEN:
(+) Prevzemanje rizika, ki je pomembno zato, ker se skozi konfliktno situacijo učimo ubirati pravo pot. Osebnost se spopada, da bi ustvarila svojo lastno individualno voljo in skozi premagovanje preprek se uči in raste. Sreča v poslih. Pomoč usode. Ob Dvorni karti petica palic označuje osebe, ki so nagnjene k tekmovalnosti in rivalstvu, še posebej v poslih in karieri. Spontana ljubezenska avantura. Strast. Krepitev skozi duhovne vaje. Karta lahko predstavlja prenagljen idealizem. Ravno tako predvideva anarhijo ali slabo koordinacijo.

 (-) Problem  ki ga vidimo, je rezultat naših projekcij in strahov. Bojujemo se s papirnatimi tigri. Nervoza. Stres. Brezkoristno izgubljanje časa. Ogorčenost nad lastnostmi drugih, ki jih imamo v bistvu sami. Dvom v lastne želje. Težave s srcem. Spori z najbližjo okolico. Vladavina je postala tiranija.
 Konflikt, nerazumevanje. Pretep s posledicami, ki so nepredvidljive.
 ASTRO:Hlepi po oblasti in moči . Ambicije, netolerantnost, pomanjkanje lahkotnosti. .

Ni komentarjev:

Objavite komentar