Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

ponedeljek, 11. julij 2011

3.dekanat Raka od 11.7.-21.7., vlada 4 Kupe - RAZKOŠJE

Štirica Kup - RAZKOŠJE


Element - Voda

Pozicija na Drevesu življenja: Hesed - 4. sefirot
Astrološke značilnosti: Luna v Raku

Ta karta se nanaša na Hesed v sferi Vode. Tu, izpod Brezna, je energija tega elementa, čeprav urejena, uravnovešena ter (začasno) stabilna, izgubila svojo izvorno čistost. Karti vlada Luna v Raku, ki je njena lastna hiša; toda Rak sam je tako nameščen, da to vključuje določeno slabotnost, opustitev poželenja. To povzroči, da se v sadežu užitka pojavijo zametki gnitja.
Morje je še vedno vidno, a je površina vzvalovana, tako da štiri kupe na njem niso več stabilne. Lotus, iz katerega izvira voda, ima razvejano steblo, kakor bi nakazoval, da se je vpliv Diade ojačal. Namreč, čeprav štirica pomeni manifestacijo in konsolidacijo diade, pa ona tudi skrivoma pripravlja katastrofo vsled poudarjanja individualnosti.
Obstaja vzporedje med to karto in geomantičnima figurama Via in Populus, ki se nanašata na Luno v njenem pojemanju in naraščanju. Vezni člen je predvsem enačba "Spremeba = Stabilnost", ki smo jo že omenjali. Štiri je "nerodno" število; edinstvena med naravnimi števili, ker je nemogoče skonstruirati "Magični Kvadrat" iz štirih polj s številkami 1, 2, 3 in 4. Celo v Neapeljskem Aranžmaju je Štiri mrtva točka, slepa ulica. Potrebna je ideja čisto drugačne vrste, da bi serijo lahko nadaljevali.



POMEN:

 (+): Izbira med alternativnimi možnostmi. Ustvarjanje stabilne veze. Ob Dvorni karti -zanesljiv prijatelj. Obdobje sreče, ki se lahko nadaljuje ali pa tudi ne. Dolgotrajna kriza, ki se bo kmalu razrešila.
 (-): Nesposobnost nove ljubezni, ker smo vezani na neko osebo iz preteklosti. Obkrožajo nas nezanesljivi ljudje. Romantična doživetja, ki rušijo naše vsakdanje načrte in posle. Spremenljiva razpoloženja in počutja. Prepuščanje željam. Čustveni izlivi. Konec srečnega obdobja. Preplavljenost z občutji. Pohlep.
 Želje, ki se ne bodo izpolnile.
 ASTRO: Poveličevanje ženskih in materinskih vrednot.  Ženska je zasanjana, domiselna, romantična, polna domišljije,  pa tudi navezana na varnost in udobje. Otroštvo je pomembno.  Občutljivost si daje duška v domišljiji in lahko postane tudi pretirana. Nostalgija, lenobnost, letargija. Tesnobnost. Za moškega je idealna ženska mati,  ali pa ženska otrok, ki mu je povsem podrejena.

Ni komentarjev:

Objavite komentar