Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

petek, 1. julij 2011

2.dekanat Raka od 01.7.-11.7., vlada 3 Kupe - OBILJE

Trojka Kup - OBILJE

Element - Voda

Pozicija na Drevesu življenja: Binah - 3. sefirot
Astrološke značilnosti: Merkur v Raku

Ta karta se nanaša na Binah v garnituri Vode. To je karta Demetre ali Persefone. Kupe so granatna jabolka: obilno jih napolnjuje en sam lotus, ki raste iz temnega mirnega morja, značilnega za Binah. Gre za izpolnitev Volje do Ljubezni v obilni radosti. To je spiritualna baza plodnosti.
Karta je pod vplivom Merkurja v Raku, kar pomeni nadaljni razvoj gornje teze. Merkur je Volja ali Beseda Vse-Očeta; njegov vpliv tu sestopa na najdovzetnejše Znamenje.
Istočasno pa kombinacija teh energij omogoči vstop na nek način misterioznih idej. Binah, Veliko Morje, je v nekem oziru Luna ter v drugem Saturn; Merkur pa, poleg tega, da je Beseda ali Volja Vse-Enega, je vodič duš Mrtvih. Ta karta zahteva mnogo subtilnosti v tolmačenju. Granatno jabolko je Persefona jedla v Plutonovem kraljestvu, da bi jo le-ta lahko zadržal v nižjem svetu, navkljub najmočnejšim nasprotnim vplivom. Poduk je v tem, da se moramo veseliti dobrih stvari, a jim ne smemo zaupati.



Binah Vode: izpolnjevanje Ljubezni pod Voljo in obilje veselja. Ljubezen privede do srečne uresničitve. Dovršitev, užitek, čutnost, obilje, veselje, gostoljubnost, jedenje  in pitje, veselje, ples, nova oblačila, zabava. Duhovna osnova plodnosti.


Merkur / Rak: obilje, izobilje, uspeh, pasivni uspeh, izostreno zaznavanje, spomin, sreča in bogastvo, ljubezen, prijaznost, velikodušnost.


Binah / Saturn + Merkur:.. (Ta kombinacija ne razkriva toliko, za večino od teh simbolov. Njeni  običajni pomeni se precej razlikujejo od jasnega pomen te karte, predvsem zato, ker se tukaj ukvarjamo z Vzvišenim Saturnom v njegovi najboljši podobi. Toda Merkur-Saturn  prispeva globoke mislil, zdrava pamet, in jasno stanje duha. Sredi občutka obilja, pa še praktični del.)

Ni komentarjev:

Objavite komentar