Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

ponedeljek, 12. september 2011

3 dekanat Device od 13.9.do 23.9., vlada 10 Diskov BOGASTVO

Desetka Diskov - BOGASTVO

Element - Zemlja

Pozicija na Drevesu življenja:Malkut -10.sefirot
Astrološke značilnosti: Merkur v Devici

Število Deset, Malkut, kot vedno, predstavlja končni rezultat Energije. Tu se dogodi velika in dokončna solidifikacija. Sila, potem ko se je izčrpala, umre. Merkur vlada tej karti v Devici; kar lahko vključuje, da bo pridobljeno bogastvo splahnelo, če ne bo uporabljeno in njegova zmožnost posvečena nekim smotrom, namesto da se ga samo zbira in varčuje.
Diski, ali (kar so zdaj postali) kovanci so aranžirani na Drevo Življenja, a je Deseti mnogo večji od ostalih; slika naznačuje brezplodnost materijalnega pridobitništva.
Na njih so vgravirani različni simboli merkurijskega značaja, razen Hoda (Merkur), ki je označen s šifro Sonca. To naznačuje edini možni izid vsled zastoja vseh elementarnih sil. Na koncu stvari je nujna popolna stagnacija, če v njej ni vedno prisotna Volja Očeta, Velikega Arhitekta, Velikega Aritmetika, Velikega Geometra. V tem primeru tako Merkur predstavlja Logos, Besedo, Voljo, Modrost, Večnega Sina in Virgo Devico, v vsakem pomenu tega simbola. Ta karta je v resnici hieroglif ciklusa regeneracije.
Merkur v Devici tvori tudi geomantično figuro Coniunctio, ki pomeni Sovpadanje, ki je jasno nakazano v privlačnosti invertnega (ženskega) Trikotnika, ki simbolizira Joni, in pokončnega (moškega) Trikotnika, ki simbolizira Lingam. Prelet teh dveh trikotnikov nadalje tvori tudi figuro Carcer, figuro Kozoroga, v katerem se Sonce preporodi. To je sveti Heksagram, simbol združitve Makrokozmosa z Mikrokozmosom, ki pomeni dovršitev Velikega Dela, Najvišje Dobro, Pravo Modrost in Popolno Zadovoljstvo. Sic sit vobis!


Malkuth Zemlje: blaginja, bogastvo. Dokončanje dela ali plačilo/nagrada za opravljeno delo (ali Veliko Delo).
Merkur / Devica: Zaključek pridobivanja materialnih dobrin in sreče, tako rekoč sam vrhunec uspeha (ampak nič za-tem?). Zahteva, da se mobilizira/aktivira inteligenca za namen upravljanja tega, kar je bilo zgrajeno ali pridobljeno. Praktično upravljanje zadev/stvari. Starost, brzdelje/lenoba, veliko bogastvo, vendar včasih z delno izgubo, tesnoba, otopelost uma, apametno in uspešno odločanje v denarnih zadevah/transakcijah.
Malkuth + Merkur: (smisel te konstelacije simbolov je skoraj enak drugim kombinacijam pripisov/opisov za to karto.)

Ni komentarjev:

Objavite komentar