Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

četrtek, 13. oktober 2011

3.dekanat Tehtnice, od 13.10 - 23.10, pripada 4. Mečev

ŠTIRICA MEČEV - PREMIRJE


Število Štiri, Hesed, se tu manifestira v kraljestvu Intelekta. Hesed pripada Jupitru, ki v tej dekadi vlada Tehtnici. Skupku teh simbolov ni torej nič nasproti; zato ta karta razglaša idejo avtoritete v svetu razuma. To je ustanovitev dogme in zakona, ki se nanjo navezuje. To je pobeg iz miselne zmede na povsem poljuben način, zgolj zavoljo prikladnosti.
Štirje Meči oblikujejo Andrejev križ. Predstavljajo rigidnost in fiksacijo. Njihovi vrhovi so skriti v sorazmerno veliki Vrtnici z devetinštiridesetimi cvetnimi listi, predstavljajoč socialno harmonijo. Tudi v tem je nek kompromis.
Duhovi, preveč nemarni ali strahopetni, da bi rešili svoje lastne probleme, veselo pozdravljajo to politiko pomirjanja. Kakor vedno, Štiri je meja; kakor v tem primeru ni pravega razloga za počitek, njena zmeda, ki jo povzroči Petka, ne obljublja nobenega povratka; njena pretvarjanja na mestu gredo vsa zmedena v talilni lonec; izid je zgolj brezoblična masa, ki jo običajno naznanja odvraten smrad. Toda mora se zgoditi. (iz Tahutijeve Knjige prevod J.T.)


Chesed Zraka: Konvalescenca, okrevanje, obnova. Stabilizacija spremembe na boljše. Konec anksioznosti, zatočišče pred duševnim kaosom, konec  in počitek od sporov. Oblast v intelektualnem svetu; vzpostavitev dogme, konvencije, standardizacije.


 Jupiter / Tehtnica: Počitek od prepirov, vendar po in preko oz. skozi njih. Mir od in po prepirih; razreševanje konfliktov, širitev miru, občutek za pravičnost. Mir, počitek, olajšanje, priljubljenost/popularnost, obilje, vendar po boju. Dobrine iz tega življenja, družbeni užitki; izobilje.


 Chesed / Jupiter + Jupiter: (krepi vse lastnosti Jupitra.)

Ni komentarjev:

Objavite komentar