Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

sobota, 12. november 2011

3.dekanat Škorpijona, od 12.11-22.11., pripada 7 Kup

SEDMICA KUP - RAZVRAT
Element - Voda
Pozicija na Drevesu življenja: Netzah - 7. sefirot
Astrološke značilnosti: Venera v Škorpionu
Ta karta pripada Sedmi Sefiri, Netzah, v garnituri Vode. Tu se povrne gotova šibkost, kot posledica neuravnovešenosti na Drevesu Življenja. Karti vlada tudi Venera v Škorpijonu, v katerem njen vpliv ni ugoden. Venera je Bakren planet, planet "zunanjega blišča in notranje gnilobe". Lotusi so postali strupeni in izgledajo kakor rumene lilije; iz njih ne teče voda, temveč zelena sluz, ki prenapolnjuje kupe, tako da Morje spremeni v malarično močvirje. Venera še podvoji vpliv števila Sedem.
Kupe so mavričnih barv, kar poudarja povedano. Urejene so v obliki dveh invertnih trikotnikov, ki sta prepletena nad najspodnejšo kupo, ki je mnogo večja od ostalih.
Ta karta je domala "zla in sprevržena" podoba Šestice; razumno nas opozarja na fatalno lahkotnost, s katero se Zakrament lahko onečasti in sprostituira.
Neposreden stik s Krono, z Najvišjim, je izgubljen; odtujenost od delikatne uravnovešenosti Srednjega Stebra, čeprav neznatna, v trenutku najsvetejše misterije Narave spremeni v obscene in sramotne skrivnosti grešne vesti.(iz Tahutijeve Knjige prevod J.T.)




Netzach vode: Iluzija, prevare, napake. Močvirje lažnega užitka. Laganje, neizpolnjene
obljube; rahel uspeh na začetku, ki pa se ne ohrani. Če je karta dobro postavljena: domišljija, ideje, vizije in mobilizacija moči vizualizacije za izpolnjevanje Volje.
Venera / Škorpijon: Strastne dispozicije/nagnjenja, intenzivna moč privlačnosti. Možen uspeh, vendar nevtraliziran zaradi zahrbtnosti osebe; iluzoričen uspeh, prevara v trenutku očitne zmage. Laganje, napake, neizpolnjene obljube. Pijanost, zloraba substanc, jeza, nečimrnost, sramota. Poželenje, nečistovanje, nasilje nad ženskami, sebično razblinjenje, prevara v ljubezni in v prijateljstvu, izdajstvo, ljubosumje. Pogosto pridobljen uspeh, vendar brez nadgradnje. Prilagojenost kot ponavadi, zaradi svojega dostojanstva.
Netzach / Venera + Venera: (krepi vse Venerine lastnosti.)
(prevod iz Liber T ,Sonja B.)

Ni komentarjev:

Objavite komentar