Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

četrtek, 22. december 2011

1.dekanat Kozoroga, 22.12. - 1.1., pripada 2 Diskov

Dvojka Diskov - SPREMEMBA

Element - Zemlja
Pozicija na Drevesu življenja:Hokmah - 2. sefirot
Astrološke značilnosti: Jupiter v Kozorogu
Število Dve, Hokmah, tu nadzira garnituro, ki pripada elementu Zemlje. Prikazuje tip Energije, ki ji je svojska, in to v najstanovitnejši obliki. V skladu z doktrino, da je Sprememba pogoj stabilnosti, se ta karta imenuje Sprememba.
Njena nebesna vladarja sta Jupiter in Kozorog; toda ta dva simbola se v ničemer ne skladata, tako da je v praktičnih zadevah Jupitrova dobra sreča zelo omejena. Njun vpliv na karto ni prevelik. Vendar, ker je Jupiter sam Kolo (ATU X), on še poudari to idejo. (Sc. sreče, slučaja, spremembe; op.p.)
Karta prikazuje dva Diska, enega vrh drugega; to sta podvojena kitajska simbola Jin-Jang, kakor v Hsiangu. Eno kolo se obrača v desno in drugo v levo stran. Tako predstavljata skladno medigro Štirih Elementov v nenehnem gibanju. Dejansko lahko to karto smatramo za podobo celotnega izpoljenega Univerzuma, oziraje se na njegovo dinamiko. Okrog njiju se ovija zelena Kača (glej Liber 65, pogl. III, v. 17-20). Njen rep je v njenih ustih. Oblikuje številko Osem, simbol neskončnosti in enačbo 0 = 2. (prevod J.T.)

Hokmah Zemlje: Sprememba, cikličnost. Obisk prijateljev, potovanje, tavanje.
Jupiter / Kozorog: Harmonija spremembe. Menjavanje dobička in izgube, šibkost in moč. Vse-spreminjajoče se dejavnosti, nezadovoljstvo s kakršnokoli fiksnostjo stanja stvari. Enkrat vznesenost, nato melanholičnost, marljivost, vendar še nezanesljivost. Odgovornost, zanesljivost v smislu zaupanja, vestnost; sreča preko previdnosti upravljanja in obvladovanja, vendar včasih nepreračunljiva nespametnost. Prijaznost, vendar tudi oklevanje in nedoslednost.
Hokmah + Jupiter: Srečna sprememba, neodvisnost, realizacija (razsvetljenje od perspektive), ideje, ki prinašajo srečo, impulz naproti novostim, intuitivnost in usmerjenost v prihodnost. (prevod iz Liber T, Sonja B.)

Ni komentarjev:

Objavite komentar