Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

četrtek, 22. december 2011

Darilo za praznike

Ker se za praznike ponavadi obdarimo, sem vam pripravil eno darilo. Pravzaprav sem samo posrednik. Matjaž Ž. je bil toliko vredu (beri nesebičen ;)), da je dal na splet elektronsko verzijo prevoda Book of Thoth ali v prevodu Knjige Tahutija.  Najdete jo tukaj: http://www.telema.si/Tahutijeva%20Knjiga_Aleister%20Crowley.pdf
Hvala Matjaž :). 
Velja pa še opozorit na eno dejstvo, katerega se danes v dobi interneta, ko se lahko dobi praktično vse, prevečkrat pozablja. Vsak resen študent se bo trudil, da ima vsaj "tiste najpomembnejše" knjige v trdi vezavi. Takšna knjiga (toraj tiskana) je močan talisman in je neprecenljive vrednosti za vsakega resnega iskalca na poti do spoznanja svojega "Boga" (beri samega sebe, ja, ti ki to bereš si resnično bog, škoda je samo, da je večini bolj všeč, da so sužnji) . Elektronske verzije so vredu, samo manjka jim tisti "naboj", katerega ima tiskana knjiga. Ali povedano drugače, vredne so svojega denarja, ker je čisto drugače, ko držimo "pravo" knjigo v roki, kot pa izprintano in skupaj sklanfano ;). Čeprav ne čisto prava primerjava, pa vendar, bo dala nek vpogled je ta, da je tudi razlika med "napihnjeno plastično seks punco" iz seks šopa in pa resnično "bejbo" in ne dvomim, kaj boste raje izbrali. Čudi me samo, da se pa pri knjigah tako težko odločamo za kupovanje pravih knjig in so nam bolj pri srcu "umetne".
Tako, da se sami odločite glede knjig, za plastično punco vem, da ne boste dali niti centa. No, vsaj večina ;).
Da pa bo "preizkušnja" še večja, je tukaj še link, do ostalih prevodov knjig danih na net s tem namenom, da lahko vsak pogleda in se seznani  s knjigami in se potem odloči, kaj bo kupil in ne s tem namenom, da pa bo sedaj, ko ima elektronsko verzijo, zadovoljno predel in se lažno varal (med tem, ko je srkal ta dan že tretjo kavo v gostilni), da je pa sedaj nekaj prihranil. Pravi "bibliofili" bodo pozdravili to odločitev in jo znali ceniti, ter jo nagradili s tem da bodo knjige, katere so jim všeč in so jo lahko tudi brezplačno pregledali, potem tudi kupili.

Ni komentarjev:

Objavite komentar