Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

sobota, 21. januar 2012

Iz komentarjev Knjige Zakona

Obstaja pajčolan: ta pajčolan je črn. To je pajčolan čednostne ženske; to je pajčolan žalosti, ter razgrinjalo smrti: nič od tega ni od mene. Raztrgajte to lažno prikazen stoletij: ne zakrivajte svojih pregreh  v krepostne besede: te pregrehe so moja služba; vi pošteno delate, in jaz vas bom nagradil tu in poslej. Al II./52

STARI KOMENTAR: Ta verz je problematičen za vsakogar, bodisi z, ali brez moralnosti. Kajti to, kar "ljudje" dandanes imenujejo "pregreha", je v resnici vrlina - vrlina, možatost  - "čednost" pa - bojazljivost, hipokrizija, navidezna krepostnost, častitost, čednostnost, in tako naprej, po so v resnici pregrehe: vitia, hibe.

NOVI KOMENTAR:  Mohammed je zasekal v korenino tega norega praznoverja tabuja s temi besedami: "Ženske so vaše polje, pojdite vanj nadnje po volji." On je zasekal le na pol. Jaz pravim: Pojdite vanj nadnje, kakor je vaša volja in njihova volja. Dve tretjini moderne mizerije izvira iz seksualne nezadoščenosti ženske. Nezadovoljena ženska je prekletstvo tako zase kot za vsakega v njeni soseščini. Ženske se morajo naučiti, da si privoščijo radost brez strahu ali sramu, in tako moški kot ženske se morajo izuriti v tehniki spolnosti. Seksualna zavrtost vodi v nevrozo, in je vzrok socialnega nemira. Nepoznavanje seksualne tehnike vodi v nezadovoljstvo in razočaranje, celo tam, kjer je strast svobodna ali nebrzdana. Seks ni vse v življenju, kakor tudi hrana ni vse; toda dokler ljudje ne zadovoljijo teh naravnih potreb, je nesmiselno pričakovati, da bodo mislili na kaj drugega. Ta resnica je bistvena za državnike, zdaj ko imajo ženske nekaj neposredne politične moči. Gotovo bodo prevrnile republiko, če ne bodo deležne polne seksualne zadoščenosti. Ženske so tu številnejše od moških, in en moški ne more zadovoljiti ženske, če ni vešč in prizadeven. Novi Eon bo ustvaril bazo srečnih žensk. Ženska pod vladavino tabuja je priskutna za življenje, mrzka svojim bližnjim, ter nesrečna sama v sebi.
Študent naj preuči v Libru Alef in Libru 418 zvezo med "čednostjo" in držo "Črnih Bratov."



"Kot popek si, kateri se vzradosti, ko sonce začuti, kako ga v žlahtni cvet spreminjati hiti. Dviguje se v popku  silina, vsa ovlaži se škrlatna mu notrina, da cvetni listi divje se odpro, da tako sprejelo bo sonca žar, ko v njen center zapičil bo svetlobe čar.



2 komentarja: