Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

četrtek, 16. februar 2012

Liber CL, Uvod: ZAKON

Uvod iz knjige: Liber Cl vel נעל, A Sandal, De Lege Libellum by A.Crowley
ZAKON:
Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon.

Pridite semkaj s poštenim srcem in poslušajte: kajti to sem  Jaz, TO MEGA THERION, ki dajem ta Zakon vsakomur, ki ima sebe za svetega. To sem jaz, ne kdo drug, ki želim vašo absolutno svobodo ter rast vašega Znanja in Moči do popolnosti.
  In glejte! Kraljestvo Boga je v vas, tako kot je  Sonce večno na nebu – enako ob polnoči  in opoldne. Sonce ne vzhaja in ne zahaja – le senca zemlje ga zakriva in pa oblaki na njenem obličju.
   Dovolite mi  torej razglasiti vam to Skrivnost Zakona, kot je bila meni razodeta na različnih mestih; v gorah in puščavah in tudi v velemestih.Te besede govorim vam v tolažbo in pogum. In naj se zgodi vam vsem!
  Prvo vedite, da iz Zakona (Law, op.p,) izvirajo štirje žarki ali Emanacije: če je Zakon center vašega bitja, potem vas potom nujnosti izpolnijo s skrito božanskostjo. Štirje Žarki so Luč,  Življenje, Ljubezen in Svoboda ( Light, Life, Love, Liberty, op.p.).
  Z Lučjo boste zagledali sebe in opazili Vse Stvari, ki so v Resnici samo Ena, katere ime je Nič (No Thing op.p.), kar vam bo kasneje pojasnjeno. Toda Substanca Luči je Življenje, kajti brez Bivanja in Energije nebi bilo ničesar. Potom Življenja ste ustvarili sebe, večne in nepodkupljive, žareče kot sonca, samoustvarjene in samozadostne, vsak je center Univerzuma.
  Z Lučjo vidite, z Ljubeznijo čutite. Obstaja ekstaza čistega  Znanja  in tista čiste  Ljubezni. Ljubezen je sila, ki združuje ločene stvari z uvidom v Luči njihove Enosti .Vedite, da Univerzum ne miruje, temveč je v skrajnem gibanju, katerega vsota je Mirovanje. Razumevanje tega, da je  Stabilnost Sprememba in  Sprememba Stabilnost, da je Biti isto kot Postajati in Postajati isto kot Biti, je Ključ do Zlate Palače  tega  Zakona.
  In, končno, s Svobodo vam je dana moč, da usmerite svoje gibanje gleda na svojo Voljo.  Kajti  Univerzum je brezmejen in vi ste svobodni uživati kakor vas je volja v tem neskončnem  mnoštvu različnosti. To je tudi radost Zakona, da niti dve zvezdi nista enaki, a razumeti morate, da je Mnoštvo v resnici Enost in da brez Mnoštva Enosti ne bi bilo. Vse to je proti Razumu: doumeli boste, ko boste premagali Razum, ki je manipulacija Uma, in ko boste prišli do čistega Znanja z neposrednjim dojemanjem  Resnice.
  Vedite tudi, da štiri  Emanacije  Zakona žarijo na vseh poteh: po njih se ravnajte ne le na tej Glavni cesti Univerzuma, o kateri sem pisal, ampak tudi na vsaki Stranski cesti svojega vsakdanjega življenja.

Ljubezen je zakon, ljubezen usklajena z voljo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar