Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

nedelja, 19. februar 2012

Zakon je za vse

Objavljam še izdajo knjige Zakon je za vse. Tisti, kateri bi radi imeli, to nadvse vredno knjigo,  naj mi javijo po mailu.


Knjiga Zakon je za vse podaja razširjeno razlago in nastanek Knjige Zakona (Liber AL vel Legis), pisarja Aleister-ja Crowley-ja.
Knjiga Zakona je bila v slovenskem jeziku prvič izdana že daljnega leta 1986, ter kasneje v sklopu Svetih Knjig Teleme leta 1993 in 1995.
Sama knjiga je največji in najpomembnejši dosežek razvpitega in kontroverznega avtorja Alister-ja Crowley-a, ki je v svojem življenju napisal in izdal na desetine knjig in različnih publikacij na temo kabale, joge, misticizma, taoizma, astrologije, magike, alkimije, tarota, filozofije, poezije in tantrične umetnosti.
Z vsem tem pisanjem se je trudil združiti znanost, umetnost in religijo v eno skupno vedo.
Vse njegove knjige so namenjene človeškemu razsvetljenju pod okriljem znanosti s ciljem religije, brez zamegljevanja in mistificiranja. Prav zato je bil mnogokrat zavrnjen s strani »religioznežev« in nerazumljiv intelektualcem in znanstvenikom. Še najbolje so ga sprejeli umetniki in glasbeniki, ki pa so to bolj ali manj prikrivali.
Knjiga Zakona se razglaša za listini in čarter svobode in ponuja odgovor na vsa socialna, religiozna, politična in evolucijska vprašanja tako filozofsko kot praktično.
Sama vsebina te knjige je običajnemu bralcu (bralec, ki se ni poglobil v študij komparativne religije, kabale, astrologije, joge, ezoterike...), nadvse nerazumljiva in v nekaterih primerih skrajno odbijajoča, kakor je bila v začetku tudi avtorju samemu.
Iz tega razloga smo v založbi Ibis, že leta 1994 začeli z objavljanjem delov komentarja na Knjigo Zakona v zborniku-reviji NOX in jih do sedaj objavili prvo tretjino.
Danes po šestnajstih letih je prišel čas, ko nam je uspelo vse komentarje združi v eno knjigo.
Poleg tega, da knjiga vsebuje tudi angleški in slovenski prevod originala Libra AL vel Legis skupaj za manuskriptom, smo dodali še dodatek GENESIS LIBRI AL, z avtorjevim življenjepisom in natančnim opisom nastanka Knjige Zakona.
Komentarji na Knjigo Zakona in sama knjiga je sedaj dostopna in razumljiva vsem, ki si to želijo in se bodo potrudili razumeti.
Naj vam bo branje v užitek.











Ni komentarjev:

Objavite komentar