Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. - AL I:40

četrtek, 14. april 2011

Holy Days

Moj odgovor na komentar "anonimnega" bom podal kar tukaj, ker, 1. ne vem kdo si? (on ali ups, celo ona ;)) 2. ker je daljši tekst, slike... in 3. ker sem bil res vesel tega vprašanja o "zabubljenosti" in me je dobesedno "odbubil", kot, ko se iz bube izvije metulj. No, in tako se bom potrudil, da bo ta moj zapis kot nekakšen novi "metulj".
Moja "zabubljenost" se je začela z 21.3. ko nastopi pomlad in na ta dan je tako imenovano  Praznovanje Enakonočja Bogov. Praznovanja, kot so omenjena v Knjigi Zakona so zame vedno veliki izziv. To po pomladnem enakonočju pa je še posebej "močno" in tudi traja in traja ;). Torej začelo se je 21.3. (ponavadi 20.) in traja vse tja do 10.4. Teh dni je točno 22. in se nanašajo na 22. Svetih Črk Hebrejskega Alfabeta in korenspodirajo z 22 Velikimi Arkanami Tarota. Teh 22 dni so dejansko Holy Days, ker je 22 tudi Svetih Hebrejskih črk. Prvi dan na enakonočje je torej črka TAV (Križ , vrednost 400)  in 21. Atu XXI - Univerzum. Povezuje Sefirot Malkut (Kraljestvo, Zemlja) z Jesodom (Temelj, tudi nezavedno, libido, sanje...). To je 1. Sveti dan, ko se začneš dvigovati v svoj Temelj, kakor je tudi prevod 9 Sefirota Jesoda. Na Drevesu Življenja se to dvigovanje označuje z Kačo Modrosti (glej sliko), katera se "vijuga" po vseh poteh od Malkuta pa do najvišjega Ketera ali Krone. Drugi dan je črka Šin (Zob, vrednost 300) in XX Atu Eon. Povezuje Malkut z 8 Sefirotom Hod (naše misli). Tretji dan je črka Reš (Glava, vrednost 200) in povezuje Jesod z Hodom. Toraj naš Temelj z našimi mislimi. Tako se tvori prvi trikotnik, ko povežemo vse te tri Sefirote. Tarot Atuji so pa tako samo slikovni ključi za lažje razumevanje določenih "področji" v nas samih. In da ne naštevam naprej, se da na tem linku  to lažje predstavljat in preštudirat, tako, da lahko preskočim vse ostale dni vse do zadnjih treh Svetih dni, 8., 9., in 10.4.
Ruby Porto
8.4. sem tako Praznoval pisanje I. poglavja Knjige Zakona. Na hribu med 4 mogočnimi hrasti sem uredil "priročen" oltar in prebral I poglavje Liber AL. Na oltarju je bila tudi polna Kupa Rubinastega vina Porto, katero sem po končanem branju z velikim zanosom "exsal" (in če se črke te besede malo premešajo, se dobi namig, ker nisem bil sam pri tem Praznovanju I pog., tako da končnica AL potem še bolj "božansko" zazveni ;)). Ah, Nuit, vedno K Tebi :). In Hebrejska črka za ta 20 Sveti dan je Gimel (Kamela, vrednost 3) in II Atu Prvosvečenica, katere pot vodi od našega središča, srca, Tifareta 6 Sefirota direktno do Keterja ali Krone. In ker nekatere stvari niso za na blog ali kakor je nekje rečeno, to kar si videl (čutil, exsal ;)) v sedmih nebesih ne razlagaj v šestih grem naprej na 9.april, kjer sem celi dan in noč posvetil iskanju "vse prisotne točke, Hadita". In predno se je zdanilo, sem exsal novo Polno Kupo. 21. dan je črka Bet (Hiša, vrednost 2) in I Atu Čarovnik in vodi od Binaha 3 Sefirota do Krone. III poglavje je bilo prebrano 10.4. ponovno na prostem pod jasnim nebom malo pred sončnim zahodom. Črka Alef (Vol, vrednost 1) in 0 Atu Norec in vodi od 2 Sefirota do Krone. V čast Ra-Hoor-Khuita pa je bil popit Absinth, uh 70%, in ker je 70 vrednost črke Oin, Atu XV Hudič, tudi Bafomet, posrednik med Zemljo in Nebesi, so se ti Sveti dnevi končali na kar se da "Svečani način".  IAO

Ni komentarjev:

Objavite komentar